Діти учасників АТО пройшли психологічну реабілітацію у замках та печерах

09 Листопада 2015, 09:00
2709

30 дітей волинських військових стали учасниками проекту з психологічної реабілітації.

Протягом осінніх канікул діти віком 14-17 років з Луцька та Маневич, чиї батьки є воїнами АТО, змогли відвідати Камянець-Подільський, Хотин, замок в Дубно, монастир в Бакоті та печери в Кривче. Крім того, щодень з підлітками працювали психологи.

«Ця поїздка – лише перша частина реалізації проекту. Так, попереду – фотопроект та зйомки соціального відео-роліку. Ми не будемо нав’язувати учасникам власну думку, хочемо втілити їх ідеї. Сподіваємось, що все вийде, бо молодь, що з нами провела ці 5 днів дуже талановита та креативна», – розповідає про проект голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак.

Метою проекту стало привернення уваги до підростаючого покоління, яке безпосередньо на собі відчуває всі негативні наслідки війни.

«Дуже важливо саме зараз почути ту категорію молоді, чиї батьки – воїни АТО. Не відгороджуватися від них, не намагатися не визнавати їх страхи. Їх потрібно навчитися захищати не тільки від реальної небезпеки, але від такої, що є реальною саме для дитини. Невисловлені  страхи потім трансформуються у нічні кошмари, зміни в поведінці тощо. Цим ми й займалися з ними протягом табору через різні ігри, арт-терапію», – розповідає одна з тренерів проекту Оксана Ганущак.

Табір був організований ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» за сприяння відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради в рамках проекту «Діти України» за фінансової підтримки МФ «Відродження».


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром