Як на Театральному майдані виступали Василь Зінкевич та Волинський народний хор

13 Вересня 2020, 16:17
4857

У Луцьку відбувся святковий концерт за участі Волинського державного академічного українського народного хору (художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник) та народного артиста України Василя Зінкевича.

Концерт відбувся до 935-річчя Луцька 12 вересня.

Волинський народний хор відкрив концерт «Піснею про Волинь» Анатолія Пашкевича. Також артисти представили давно знані й улюблені шанувальниками Волинського народного хору пісні «Гарний козак, гарний», «Прощай, мила Україно», «Була колись дівчина», «Отаман», українські народні пісні в обробці Олександра Стадника «Ой у лузі при дорозі», «Тиха вода»,  «Їхав козак за Дунай», «Коли калина розцвіла».

Вокальні номери вдало перепліталися з іскрометними танцювальними композиціями «Волинь моя», «Козачок» тощо.



Потім присутні зустрілися з легендарною постаттю української естради ‒ Героєм України, лауреатом Шевченківської премії, народним артистом України, почесним громадянином Луцька Василем Зінкевичем.

Читайте також: Відео концерту Василя Зінкевича на 935-річчі Луцька

Ні для кого з тих, хто знає співака і його репертуар, мабуть, не є секретом той факт, що кожен свій виступ Василь Іванович перетворює у своєрідну літературно-музичну композицію – пристрасну, зворушливу й патріотичну. І це безперечний плюс для артиста, який чітко розуміє свою позицію як митця і громадянина, розуміє, що і для кого він співає.

Він відкрив концерт ніжним освідченням у любові Волинському краю ‒ піснею Станіслава Чуєнка «Розквітай, моя Волинь». Після неї, чергуючись із поетичними зверненнями до лучан, до слухачів прийшли «Музико моя» Ігоря Перчука та Юрія Рибчинського, «Голос скрипки» Зеновія Гучка і Максима Міщенка, «Скрипка грає» Ігоря Поклада та Юрія Рибчинського, «А любов, як весна цвіте» Степана Гіги та Анатолія Фіглюка та інші.



Приємною несподіванкою було почути пісню часів «Смерічки» ‒ «Скажи, скажи» Валерія Громцева та Василя Бабуха. Й, зрозуміло, що на цьому святі просто не могла не прозвучати славнозвісна «Червона рута» ‒ п’ятдесят років минуло з того часу, як цю безсмертну пісню українські телеглядачі вперше почули в передачі «Камертон доброго настрою». Давно у засвітах автор пісні Володимир Івасюк

Василь Іванович виконав того дня «Червону руту» разом із присутніми на концерті лучанами (до речі, волинську і зокрема луцьку публіку артист оцінив дуже високо, схарактеризувавши її, як європейську).






 

Ігор БЕРЕСТЮК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром