Миколі Голованю міська рада запропонувала роботу

13 Вересня 2020, 10:31
5416

В Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки урочисто відкрили алею, присвячену знаменитим скульптурам луцького митця Миколи Голованя.

Також на заході Луцька міськрада запропонувала скульптору роботу. Відбулося це під час святкування Дня міста, йдеться на сайті ради.

Радник міського голови Ігор Поліщук подякував Миколі Голованю за його творчий доробок, непростий, але плідний, життєвий шлях, за те, що сьогодні будинок Миколи Голованя є символом нашого міста. Микола Головань – символ і почесний громадянин.

«Вечорами я часто гуляю у парку, і спостерігаю, з якою цікавістю люди розглядають ці скульптури. Ця алея унікальна, адже в день вона виглядає по-одному, а ввечері – зовсім інакше. Світло підкреслює ці чудові форми, які Микола Микитович творив багато десятків років. Чудово, що сьогодні нам вдалося зібрати їх усіх в одному місці», – зазначив Поліщук.


Також він зазначив, що скульптору часто доводиться проводити екскурсії своїм творчим обійстям, а відтак – запропонував йому працевлаштування в КП «Центр туристичної інформації» та вручив Почесну грамоту міського голови.

Потому Микола Головань пригадав свій творчий шлях, та подякував міській владі за підтримку.

Читайте також: Двом лучанам присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька»



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром