Перинатальний центр Волині відсвяткував свою першу річницю

11 Вересня 2020, 16:11
3580

У перинатальному центрі Волині відсвяткували 1 рік з моменту відкриття. Урочистості з цього приводу відбулися 11 вересня.

Про це з місця події повідомила кореспондентка Район.Медицина.

До святкування долучилися працівники закладу, депутати обласної ради, обласної державної адміністрації, Верховної ради України, доктори медичних наук, представники благодійних фондів.

«Зараз мені пригадується вересень минулого року, останні дні підготовки до відкриття. Команда молодих фахівців, постійні тренінги, колосальне піднесення, налаштування обладнання. А також ті очі моїх працівників, які ходили до мене і казали, що хочуть розпочинати роботу. З іншого боку були мої керівники, які питали чи зможемо ми, чи готові ми до роботи, чи не буде такого, що ми відкриємося, не зможемо працювати? Всі дуже хвилювалися, я казала, що ми зможемо», – поділилися спогадами директорка закладу Горавська Ірина Іванівна.

У результаті за рік: провели 2 540 пологів, 2 588 новонароджених дітей, 233 дитини народилися передчасно. Серед них – 21 дитина народилася з вагою до одного кілограма, усіх їх виходили й здоровими виписали додому.

«Діти – наше майбутнє. Якщо демографічний процес буде йти такими темпами, то незабаром в нас буде 30 мільйонів населення. Це демографічна криза, яку неможливо зупинити чи поновити. Так, в нас будуть дороги, школи, дитячі садочки, але не буде, кому цим користуватися.  Саме тому мій пріоритет, мого фонду це освіта, медицина, наука, спорт», - розповів Ігор Палиця.

Приємною несподіванкою для медиків став подарунок від Волинської обласної ради. Лікарі отримали ключі від 5 службових квартир у місті.

Також на захід завітала жінка, яка першою довірилася у руки лікарів центру рівно рік тому. Вона розповіла, що жодного разу не пошкодувала про свій вибір. За час існування закладу вона народила тут вже двох синів.

Закінчилися урочистості піснею «Я люблю свою країну» та висадкою дерев у сквері медичного закладу.

Читайте також: Захворюваність на коронавірус на Волині зросла на 9 %





Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024