Луцькому молодіжному центру YouthСфера виповнилося два роки

11 Вересня 2020, 09:34
Яна Романюк 4584
Яна Романюк

У Луцьку молодіжний центр YouthСфера провів святкову екскурсію з нагоди другої річниці свого існування.

Захід розпочали з вступного слова Дмитра Безвербного 10 вересня біля пам'ятника Святому Миколаю в Луцьку.

Маршрут святкової екскурсії складався із різних цікавих локацій та мав таку послідовність: пам'ятник Святому Миколаю – пам'ятник Кості Шишку – Театральний майдан – головний корпус ВНУ імені Лесі Українки – бібліотека імені Олени Пчілки – «Волинь чиста» (одне з місць, де YouthСфера організовувала прибирання – ред.) – факультет філології та журналістики ВНУ імені Лесі Українки – факультет економіки та управління ВНУ імені Лесі Українки – дах одного із будинків поблизу ЖК «Яровиця».

На кожній локації усі присутні зупинялись та слухали історії про громадську активну та свідому молодь від організаторів екскурсії Дмитра Безвербного та Яни Романюк. За словами організаторів, молодь наповнює Луцьк творчим потенціалом, створює багато студентських ініціатив, а також із нею пов'язано чимало подій, а саме: студентський марш по проспекту Волі, перевернутий портрет Януковича Маєю Москвич, Революція Гідності, Герої Небесної Сотні тощо.

Усі присутні біля пам'ятника Святому Миколаю
Усі присутні біля пам'ятника Святому Миколаю

Дмитро Безвербний біля пам'ятника Кості Шишку
Дмитро Безвербний біля пам'ятника Кості Шишку

Також Яна Романюк зазначила, що з бібліотекою імені Олени Пчілки у неї пов'язаний тренінг «Молодіжний працівник», який допомагає знайти компроміс між громадськими діячами та державними службовцями. А в 2019 році тренінг «Молодіжний працівник» почали проводити на базі молодіжного центру YouthСфера.

Під час екскурсії усі присутні дізнались про ініціативу створення простору для молоді, так званого хабу (результат діяльності спільнот однодумців – ред.) в корпусі факультету філології та журналістики ВНУ імені Лесі Українки. Діяльність цього хабу, який створює ГО «Інклюзивні студії», буде спрямована на залучення молоді на роботу з людьми, що мають інвалідність. Вже на першому поверсі цього корпусу є туалет для людей з інвалідністю, що є проявом інклюзії (процес збільшення ступеня участі всіх громадян у соціумі – ред.).

Наприкінці святкової екскурсії усіх присутніх чекав солодкий сюрприз від організаторів заходу. Багато відвідувачів принесли з собою подарунки та вітали організаторів з другою річницею молодіжного центрупісля чого усі присутні частували торт та інші смаколики на даху одного із будинків поблизу ЖК «Яровиця».

Читайте також: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків впроваджує проєкт «Рік Миколи Кумановського»

Дмитро Безвербний, Яна Романюк та вазон Ліон
Дмитро Безвербний, Яна Романюк та вазон Ліон

Привітання відвідувачів молодіжного центру YouthСфера
Привітання відвідувачів молодіжного центру YouthСфера

З другим днем народження YouthСфера
З другим днем народження YouthСфера

 

Сергій МАР'ЯШИН
Фото Романа ЛОЦМАНОВА

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024