Лучани в перший день відчули на собі дію закону про поліцію

07 Листопада 2015, 15:33
3589

Через нову поліцію може виникнути «колапс правоохоронної системи».

Сьогодні, 7 листопада, вступає в силу закон про Національну поліцію України. При цьому закон «Про міліцію» втрачає свою силу, повідомляє «УНІАН».

Згідно із законом, основними завданнями Нацполіції є: 1) реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидія злочинності, підтримка суспільної безпеки та порядку; 2) внесення на розгляд міністра внутрішніх справ пропозицій по забезпеченню формування державної політики у вказаних сферах; 3) надання в межах, визначених законом, послуг по допомозі особам, які через економічні, особисті, соціальні причини чи внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

Співробітники міліції тепер в Україні будуть в якості «виконуючих обов’язки».

При цьому експерти говорять про юридичні колізії, які виникають внаслідок вступання в силу дії закону про Національну поліцію та відміни закону про міліцію.

Як повідомляв УНІАН, рада адвокатів України звертається до керівництва із вимогою негайно повернути роботу Міністерства внутрішніх справ у правове русло. Зауважують, що 7 листопада в Україні може бути повний «колапс правоохоронної системи», повідомив замісник голови Ради адвокатів міста Києва, голова комітету захисту професійних прав адвокатів «Рада адвокатів України» Валентин Степьюк.

В той час лучани вже з першого дня дії закону відчули на собі його наслідки. Сьогодні один із мешканців міста стикнувся з проблемою переоформлення документів на автомобіль. В міліції чоловіку пояснили, що всі бази даних закриті, адже вчора о 18:00 прийшла телеграма, яка повідомила працівників про припинення їхньої роботи.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром