У Луцьку відбулися щорічні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка»

06 Вересня 2020, 15:45
Стопкадр старту з відео Федерації легкої атлетики 4374
Стопкадр старту з відео Федерації легкої атлетики

У Луцьку 5 вересня відбулися щорічні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка». Вони є чудовою перевіркою сил атлетів і атлеток перед чемпіонатом України, а 15-й за ліком турнір подарував неабиякі сподівання на успішні виступи українців не лише у 2020-му, а і у 2021 році.

Про це пишуть на сайті Федерації легкої атлетики України.

Цього року у Луцьку зібралося не так багато учасників і учасниць, як того прагнули організатори.

«Хотілося б, щоб з інших областей України приїхало більше скороходів і скороходок, проте карантин, пов’язаний з COVID 19, вносить свої корективи», – говорить організатор змагань і тренер переможців турніру Володимир Яловик.

При цьому зазначає, що навіть попри це, привід для радості є. І це результати атлетів.

На дистанції 10 кілометрів серед жінок найцікавішою обіцяла стати дуель Олени Собчук та Марії Сахарук. Були сподівання на те, що участь у змаганнях візьме також Людмила Оляновська, що значно підсилило б рівень конкуренції, проте рекордсменка України зі спортивної ходьби на 20 кілометрів незадовго до цього виступала на змаганнях у Сумах і до Луцька вже не приїхала. Як і один з лідерів серед чоловіків Едуард Забуженко.

Та попри це Олена Собчук, за підтримки своєї родини і тренера, зуміла перемогти з особистим рекордом – 43.56 хв. Марія Сахарук була другою (44.21 хв). Замкнула першу трійку Тамара Стасюк (47.10 хв).

У чоловіків, як і очікувалося, основна боротьба за перемогу розгорнулася між Віктором Шуміком та Іваном Банзеруком. Перший спеціалізується зі спортивної ходьби на 20 кілометрів, другий – на 50.

Шумік переміг з особистим рекордом – 39.35,41 хв. До рекорду траси йому не вистачило лише 17 секунд. Банзерук був другим (40.33,04 хв). А трійку призерів замкнув Андрій Марчук – його 40.51,48 хв, які стали для нього найкращим результатом у кар’єрі, порадували і тренерів, і колег по команді. Як і ходьба Віктора Шуміка.

«Якщо те, що ми бачили сьогодні, вдасться перенести на 20 кілометрів, то він зможе йти у межах 1:20 годин і швидше», – зазначали спеціалісти.

Юніорки і юніори долали дистанцію 5 кілометрів, а перемогли Соломія Діжак (24,16 хв) та Едуард Муравський (24,32 хв).

Попереду у скороходів і скороходок збір у Ворохті та чемпіонат України. Щодо організаторів «Луцької десятки», то вони вже ставлять перед собою нові виклики. У планах – міжнародна сертифікація траси. А далі, якщо команди з інших країн виявлять бажання, цілком можливо, що турнір трансформується у «Луцьку двадцятку» і на центральній вулиці обласного центру Волині змагатимуться найсильніші атлети з різних куточків континенту.

Читайте такожЯк у Луцькому замку проходив чемпіонат із середньовічного бою. ДЕНЬ ПЕРШИЙ 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром