У Луцьку провели загальнопольську акцію «Національне читання»

06 Вересня 2020, 13:29
3317

У Луцьку відбулася щорічна акція, яка має на меті популяризувати надбання польської літератури.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

Акція «Національне читання» була започаткована в 2012 році Президентом Польщі і має на меті популяризацію надбання польської літератури, зміцнення почуття самоідентифікації. Щороку по всій території Польщі та за її межами, у певний день та час відбуваються спільні читання попередньо визначених творів. Час та твір пропонуються Президентом Польщі.

У Луцьку такі читання відбуваються щороку, за участі представників Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка. Цього року у заході взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, заступник міського голови Ірина Чебелюк та директор департаменту культури Тетяна Гнатів.

Присутні заслухали драму Юліуша Словацького «Балладина» - типовий твір польського романтизму, написаний автором в еміграції, 1834 року у Женеві. У цей період тривали дискусії в польському суспільстві щодо причин недавньої поразки Листопадового повстання, історії та майбутнього, що чекали на польський народ.

Читайте також: До 150 річниці Лесі Українки у Луцьку відреставрують «Будинок Косачів»



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром