У Луцьку – четвертий Кубок України з середньовічного бою

05 Вересня 2020, 15:01
4666

У Луцьку відбувається Кубок України зі середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків».

Луцьк гостинно приймає лицарів і глядачів 5 і 6 вересня в замку Любарта.

На турнір приїхало понад пів сотні бійців з різних куточків України. Зокрема з Києва, Житомира, Львова, Полтави, Коростеня, Білої Церкви, Чернівців та Рівного.

Луцьк представляють як юні бійці, так і досвідчені спортсмени, що є багаторазовими чемпіонами світу, Європи, України.

«У нас відбірковий етап. Нагадую, що ваші результати вплинуть на результати вашого проходження в національну збірну. Наступного року, надіюся (усміхнувся, – ред.), ми будемо битися на чемпіонаті світу, який пройде в Польщі. Тому бажаю хорошої битви», – побажав учасникам голова правління федерації середньовічного бою  України Олексій Лялюшко.

У змаганнях беруть участь як чоловіки, так і жінки. Номінації діляться на масові («16 на 16», «10 на 10», «5 на 5», «3 на 3») й дуельні («щит і меч», «довгий меч», «древкова зброя»).



На урочистому відкритті середньовічного бою Володимиру Нечипоренку, київському бійцю, присвоїли звання майстра спорту міжнародного класу за одразу три золоті медалі на Чемпіонаті світу з середньовічного бою IMCF.

«Людина, без якої в нас не було б стільки перемог. Ми цей сюрприз привезли від Міністерства молоді та спорту України. В Луцьку  Володимир теж відомий своїми перемогами», – наголосив Лялюшко.

Окрім того, на території замку діє ярмарок із сувенірами, охочі можуть постріляти з лука і побитися м'яким мечем і щитом. Козаки показують, як користуватися козацькою зброєю. Спробувати постріляти неї теж можна.

Читайте також: У Луцьку запрошують на п’ятий Дмитрук Лучеськ півмарафон-2020




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром