Луцьк – серед міст, де місцева влада найменше інвестує в дороги

04 Вересня 2020, 16:03
2982

Луцьк увійшов до міст, які найменше інвестували у капітальний ремонт доріг. Щобільше, у порівнянні з 2017 роком торік місцева влада скоротила фінансування капітального ремонту більше ніж на 31%.

Про це стало відомо з дослідження «Катати асфальт чи “закатати” в асфальт: чого досягли міста України?», яке провели у Центрі спільних дій. 

Водночас Луцьк серед міст, які найменше виділяли грошей на ремонт доріг в останні роки – близько 4% з бюджету у 2019 році. Ймовірно, це означає, що дороги не в пріоритеті для місцевої влади. Попри це, у Луцьку відремонтували близько 1,76 метра квадратного дороги на одного жителя, що є середнім показником в Україні. 

Самі жителі Луцька, згідно з даними Міжнародного республіканського інституту, оцінюють стан покриття доріг, як поганий або жахливий (37%).

«Містам потрібна чітко визначена політика місцевої влади, яку повинні вимагати жителі, виходячи з власних актуальних проблем. Вона дозволить покращити ремонт доріг, надати перевагу капітальному ремонту над поточним, суттєво знизити ціну ремонтних робіт, забезпечити рівномірну реконструкцію різних типів покриттів у місті», – зазначає Костянтин Шокало, аналітик Центру спільних дій. 

Завдяки реформі децентралізації місцева влада отримала значно більше автономії у різних сферах, зокрема у дорожньо-транспортній. Тепер саме місцеві політики відповідають за стан дорожнього покриття у місті, тротуари та міжбудинкові проїзди, послуги громадського транспорту та стан шляхопроводів чи комунальних мереж. 

Напередодні місцевих виборів Центр спільних дій проаналізував повноваження місцевої влади у дорожньо-транспортній інфраструктурі. Детальніше про дорожню політику та фінансування цієї сфери. 

Читайте також: У селі Дачне Ківерцівського району закінчують будівництво дитячого садочка

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром