На Лесі Українки покажуть виставку про проблеми сучасного рабства

04 Вересня 2020, 12:49
Фото ілюстративне 1958
Фото ілюстративне

 У п'ятницю, 4 вересня, відбудеться відкриття виставки «Очікування Vs Реальність» задля інформування людей про проблему сучасного рабства.

О 14:00 на перетині вулиць Лесі Українки та Кривий Вал проведуть офіційне відкриття виставки, метою якої є підвищення рівня обізнаності громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація. Про це інформує пресслужба відділу інформаційної політики облдержадміністрації.

У виставці знайшли відображення історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя приймали,  подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій. Кожен відвідувач виставки матиме можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Виставка буде знаходитись в Луцьку до 9 вересня, а далі вирушить великими містами України. Загалом виставка побуває в 18 містах. Закриття відбудеться в Одесі.

«Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до інформаційної кампанії та зробити свій вклад в подолання проблеми торгівлі людьми в Україні!» – йдеться в анонсі.

Довідково. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок і дітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років. Дохідність цієї індустрії в світі середньорічно перевищує 150 мільярдів доларів США (за даними Міжнародної організації праці).

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром