Як їздять шкільні автобуси в умовах карантину: досвід Боратинської ОТГ

04 Вересня 2020, 11:07
Як їздять шкільні автобуси в умовах карантину: досвід Боратинської ОТГ 5385
Як їздять шкільні автобуси в умовах карантину: досвід Боратинської ОТГ

Через пандемію COVID-19 змінилися правила перевезення дітей у шкільних автобусах.

Про це розповіла методистка з питань освіти Боратинської ОТГ Оксана Врублевська, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Зі слів освітянки, водіям доводиться робити більше рейсів, щоб діти під час дороги дотримувалися дистанції. Усі школярі мають бути у масці. Самі ж автобуси обробляють перед кожною поїздкою.

Водій Микола Дудкін розповідає: робочий день розпочинається о сьомій ранку. Дітей забирає з трьох навколишніх сіл. До початку карантину, каже, робив три рейси, зараз - шість.

 «Раніше ми наїжджали 70 кілометрів, автобус в день, а зараз виходить 125. Того року ми брали більше дітей, а зараз під час карантину тільки сидячі. Раніше діти з садочка сідали, а зараз ми їх не возимо».

Методистка з питань освіти Оксана Врублевська розповіла, 4 кілограми дезинфікуючого розчину закупили, для обробки шкільного автобуса, зкупили за гроші громади. Водіїв забезпечили необхідними засобами захисту.

«Взагалі на ОТГ ми витратили орієнтовно десь 50 тисяч використала, на придбання дезинфікуючих засобів. Це такі хлоровмісні таблетки, які дозволені МОЗ. Медична сестра готує розчин для водія».

Зі слів директорки Боратинської школи Мирослави Бойчун, у закладі навчається 467 дітей. Возять школярів два автобуси. Разом з дітьми в автобус сідає супроводжуюча освітянка.

Читайте такожСхідноєвропейський національний університет матиме іншу назву

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром