Як відсвяткували День знань у луцькій школі нового покоління «IT STEP School»

03 Вересня 2020, 18:10
5738

Неформальне свято Першого дзвінка відбулося сьогодні у приватній школі нового покоління «IT STEP School». У яскравому холі з героями фентезі на стінах і яскравими стікерами на дверях зібралися батьки та діти, для яких відтепер почнеться нова ера навчального процесу.

Про це пише Таблоїд Волині.

Шкільну освіту тут будують на засадах та розвитку компетенцій майбутнього, які були визначені найкращими фахівцями світу і оприлюднені на Давоському бізнес-форумі, а ІТ-дисципліни та іноземні мови називають засобами для досягнення мети.

Офіційне відкриття розпочалося з вітальних слів співвласниці та керівниці проєкту приватної школи, директорки комп’ютерної академії ШАГ Інни Кондратюк.

«Ми радо вітаємо вас 1 вересня вперше у приватній школі Луцька! Центральною ідеєю цього навчального закладу є щаслива, реалізована молода людина, яка живе в глобальному світі, яка нічим не обмежена та вільна у виборах життєвих шляхів. Ми хочемо пишатися вами і знати, що даємо вам практичні знання, які справді можна використати у сучасному світі. Я зичу здоров’я, незабутніх шкільних днів та досвіду, який зможете втілити на благо собі, своїм рідним, країні та всьому світу. Робіть життя кращим і в добру путь!».

У гості до першої в Луцьку приватної школи завітав також начальник департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.

«Цього року День знань – особливий. Ми не знаємо, які виклики чекають на нас у зв’язку із пандемією, але починається навчання, і маємо адекватно справлятися з усіма обставинами. Незважаючи ні на що, життя продовжується, ви маєте йти вперед і ставати фахівцями, гідними поваги до себе, достойної оплати праці та щасливого майбутнього. Сучасне написання програм, додатків, ігор – усе, про що ви могли мріяти, стається вже зараз. Я бажаю лише, щоб коли ви станете професіоналами своєї справи, ви ці знання лишили у своєму місті, області та державі, підтримували наших співгромадян і разом будували успішну, суверенну, незалежну Україну!».


Для того, аби дотриматися карантинних заходів та створити безпечні умови, усіх учнів поділили на дві групи, і для кожної свято відбулося окремо. Керівництво із блиском в очах двічі поспіль розповідало про те, як на їхніх очах мрія про школу такого зразка у Луцьку стає реальністю. Двічі підбирали щирі влучні слова для знайомства вчителі. І двічі перерізали урочисту червону стрічку на символічних «дверях» у нове шкільне життя.

Вперше це почесне право отримав Віктор Корсак – голова ради директорів VolWest Group, доктор економічних наук, кандидат медичних наук, співвласник КА ШАГ (філіалів у Луцьку, Черкасах, Чернівцях, Ужгороді, Хмельницькому та Житомирі).

«У житті є певні точки, коли не знаємо, як буде далі. Але коли ми приймаємо правильні рішення, то все стає зрозумілим. Я переконаний, ваше рішення навчатися тут якраз є такою точкою, яка змінить життя як дітей, так і батьків. Хочу побажати учням ставити великі цілі, адже величина людини міряється саме величиною цілей, які вона собі ставить. Обов’язково будьте першими! Хто знає другу людину, яка придумала смартфон? А Стіва Джобса знають усі. Другі – це перші з тих, які програли. А щодо знань скажу таке: не люблю пафосу, але насправді знання – ваші найкращі друзі. Вони вас ніколи не зрадять, завжди допоможуть у важку хвилину, підкажуть і підтримають. Вітаю!».

Вдруге стрічку перерізав Дмитро Гаврилов – член ради директорів VolWest Group, співвласник КА ШАГ (філіалів у Луцьку, Черкасах, Чернігові, Ужгороді, Хмельницькому та Житомирі) та батько учня нової школи.

«Це була наша велика мрія – відкрити у Луцьку першу приватну школу, мрія, яка сьогодні здійснилася. Тому найперше хочеться побажати нашим дітям не боятися мріяти. Можливо, не всі з них будуть працювати в галузі ІT, але кожен обере свій найкращий шлях. Хочеться, щоб діти не тільки фантазували, але й одразу могли втілити це в життя. Як ви знаєте, ІT – це така сфера, де ти придумав щось вночі, а вранці воно вже працює. Будинок не побудуєш за день, а тут можна вигадати гру чи програму, завести блог і почати заробляти. Мрійте, реалізовуйте, вчіться і нехай Бог в усьому допомагає!».


Присягу учня «IT STEP School» зачитали Марта Червона та Ростислав Гаврилов. Текстом присяги учні пообіцяли не вдаватися до булінгу, поважати свої кордони та кордони інших, бути командою із однокласниками, вчителями та батьками, вчитися відповідальності, виваженості, коректності та порозуміння.


У важливих для школярів день змін і великих сподівань слова підтримки та любові сказали найрідніші їм люди – батьки.

«Я мама двох учнів цієї школи – шестикласника та восьмикласника. У мене кардинально різні діти: молодший – геній, якому дуже легко даються всі нові знання та вміння, а старший – талановитий у програмуванні, вивченні мов, але абсолютно байдужих до інших предметів. Коли побачила оголошення про набір у цю школу, то твердо вирішила, що старший син має вчитися тут. Але молодший сказав, що це дуже несправедливо, бо брат погано вчиться, але йде у приватну школу. І тут сумно стало мені, бо все це треба оплачувати (сміється – авт.). Але я чітко переконана, що інвестиції у майбутнє дітей – найбільш доцільні і правильні. Тому незалежно, з яких причин і мотивацій ми привели дітей сюди, хай все складається якнайкраще. А працівникам школи хочу сказати: ми, батьки, зацікавленні в успіху цього проєкту навіть більше, ніж ви! Хай задум вистрілює успіхами та удачами. Ми у вашій команді!», – зазначила мама Діна Простокіна.

«Вітаю усіх із Днем знань, бажаю здоров’я, успіхів і натхнення! Ми з вами усіма прийняли серйозне рішення вчитися у школі нового покоління і сподіваюся, що це стане одним із наших найкращих батьківських рішень. Не бійтеся йти до своїх мрії, а ми з командою вчителів вам у цьому допоможемо!», – порадила мама Алла Червона.

«Незважаючи на те, ким стане мій син, я хочу, щоб він був щасливий. Навчання у цій школі – це його квиточок у життя, яким він зможе скористатися по-своєму. Це ризик, це експеримент, це всього перший рік такого навчання. Мене багато хто відмовляв, але потрапляючи сюди ти відчуваєш, що всі довкола турбуються про тебе. Цього року на початку навчального процесу я почуваюся дуже спокійною і переконаною, що ми отримаємо задоволення від навчання», – поділилася мама Тетяна Петрук.

«Усе, що буде відбуватися в школі, ми будемо бачити в очах наших дітей. Щиро сподіваюся, що навчальний процес залишить задоволеними і дітей, і батьків. Будьте здоровими і в добрий шлях!», – побажав тато Андрій Шафета.

Крім прогресивних освітніх методик, у школі обіцяють дбати про те, аби прищепити учням загальнолюдські цінності – взаємоповагу, свободу самовираження, допомогу один одному та відповідальність. Школярів вчитимуть толерантності та поваги до права вибору і думок інших. Слухати один одного і чути, давати дітям простір для самовираження та висловлення власних думок, навчання заради вміння шукати відповіді та мислити – такими є принципи освіти у новому закладі.

Читайте такожЗ ШАГом в школу: хто і навіщо відкрив новий приватний навчальний заклад


















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром