Виш у Луцьку: експонують міжнародну фотовиставку

28 Квітня 2017, 20:24
1365

У бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття XVIII Міжнародної фотовиставки «День-2016», в рамках щорічних «Днів «Дня» в Україні.

Цьогорічна виставка є знаковою, адже саме 28 квітня в Україні з'явився перший випуск газети «День». Організатором та ідейним натхненником фотовиставки є головний редактор газети «День» Лариса Івшина, - повідомляють у луцькій мерії.

На урочисте відкриття фотовиставки всеукраїнського часопису «День» завітали секретар міської ради Ігор Поліщук, громадські та культурні діячі, учасники проекту, керівництво, викладачі та студенти СНУ.

Протягом 17-ти років у різних містах України відбулося 115 фотовиставок «Дня», які відвідало близько мільйона людей. Нагороди отримали 778 фотографів.

Символом XVIII Міжнародного фотоконкурсу «Дня» є вінок – метафора сім’ї. Цей вінок сплетений зі світлин з усіх куточків країни. Цьогоріч із понад 2400 світлин редакційне журі відібрало 350 кращих робіт як професіоналів, так і аматорів. Серед номінацій – «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм», яку підтримує громадська організація «Українське товариство охорони птахів».

Першим привітав гостей та організаторів заходу ректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан. «Зважаючи на непрості події, які відбуваються зараз у нашій державі, я переконаний, що проведення таких заходів має важливе значення. Приємно, що у Луцьку газета “День” презентує кращі свої світлини уже дванадцятий рік. Цьогорічна виставка - це величезний сімейний альбом українського сьогодення», - акцентував він. Також Ігор Коцан привітав Ларису Івшину з 20-ю річницею творчої діяльності, побажавши оптимізму і творчих успіхів у майбутньому.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук у вітальному слові зазначив, що проведення фотовиставки, яку організовує всеукраїнський часопис «День», - велика честь для Луцька. «Приємно, що сьогодні сюди прийшла величезна кількість студентської молоді. Я впевнений, що ці світлини допоможуть їм побудувати правильний світогляд. Дякую за увагу до нашого міста. Вітаю увесь ваш колектив і сподіваюся, що проект буде продовжуватися ще багато років», - підкреслив він.

Організатор виставки, головний редактор газети «День» Лариса Івшина висловила величезну вдячність лучанам за теплий прийом, святкову атмосферу та сприяння в організації виставки. «За 18 років проведення фотовиставка стала справжнім фотоконкурсом, який творять фотографи власними руками. Це ідеальне середовище, у якому творці фотографій мають можливість позмагатися та вдосконалити свої уміння. А переможці цього конкурсу — це кузня фотографічних кадрів, яка постійно оновлюється», - зазначила вона.









 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром