В очікуванні безвізу: студентам пояснили, як не стати «живим товаром»

28 Квітня 2017, 17:43
1716

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми».

Щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Україна не є винятковою державою, яка намагається запобігти цьому явищу, особливо проблема торгівлі людьми є нагальною для прикордонних областей. Волинь займає перше місце у рейтингу сучасного рабства.   

26 квітня спеціалісти Луцького міського центру зайнятості організували зустріч зі студентами, які навчаються в Луцькому педагогічному коледжі і провели семінар на тему «Запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці».

До  участі в заході був запрошений Віктор Кравчук, начальник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП у Волинській області, який доніс до  студентської молоді  плюси та мінуси роботи за кордоном та на основі прикладів з професійного життя розповів, як потрібно себе поводити за кордоном.
     
Під час семінару молодь ознайомили з діючим законодавством, а саме: з Кримінальним кодексом України, Законом України «Про протидію торгівлі людьми», Національним механізмом взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. 

Запрошений поліціянт надав рекомендації щодо запобігання торгівлі людьми, а для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном,  звернув увагу на наступну інформацію: торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств, розміщують брехливі оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу.

Наголосив, що з метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для вас мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у Вас.

Для офіційного працевлаштування потрібно обов’язково отримати робочу візу, а по від’їзду на заробітки  зробити декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії, залишивши їх свої родичам та друзям.  

Зі сторони студентської молоді виникло багато запитань, на які кожен отримав кваліфіковану відповідь запрошеного працівника поліції. По закінченню семінару Віктор Кравчук залишив контактні номери телефону у разі виникнення додаткових консультацій. 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром