ОПОРА заявляє, що кандидат у мери не дотримується рівності виборчого права

06 Листопада 2015, 17:09
3544

Кандидат на посаду Луцького міського голови від політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» Олександр Товстенюк 2 листопада почав агітацію, ігноруючи рівність виборчого права

У Луцьку станом на 6 листопада один з двох кандидатів на посаду міського голови, а саме Олександр Товстенюк (політична партія «Українське об’єднання патріотів «УКРОП»), проводить передвиборну агітацію з використанням благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», керівником якого є кандидат, повідомляє сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Так, на вулицях Луцька 2 листопада з’явились білборди з зображенням Олександра Товстенюка та символікою політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», на яких використовується логотип благодійного фонду «Новий Луцьк». Відповідно до тиражу, зазначеного на білбордах, відповідних агітаційних матеріалів у Луцьку розміщено 31.

Крім того, на вулицях Луцька 6 листопада спостерігачі ОПОРИ зустріли агітаторів політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», які розповсюджують газети благодійного фонду «Новий Луцьк», у яких міститься інформація про Олександра Товстенюка як кандидата на посаду Луцького міського голови, а також про політичну партію, яка його висунула кандидатом.

Відповідно до ч. 4, Ст. 4 Закону України «Про місцеві вибори» рівність прав і можливостей участі у виборчому процесі забезпечується забороною привілеїв чи обмежень за будь-якими ознаками, забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, ніж кошти, передбачені частиною шостою статті 54 цього Закону.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 30 жовтня, Луцька міська виборча комісія встановила результати виборів Луцького міського голови і оголосила про проведення у виборчому окрузі повторного голосування. За встановленими результатами, у другий тур виборів Луцького міського голови вийшли кандидат від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Микола Романюк, який набрав 39,9% голосів виборців та кандидат від політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП»Олександр Товстенюк з результатом 32,8% голосів.

Частина 6 стаття 54 Закону України "Про місцеві вибори": 

Передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється. Підтримка місцевою організацією партії, яка висунула кандидатів на місцевих виборах, кандидатами від свого імені проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на підтримку місцевої організації партії, кандидата може здійснюватися лише у разі фінансування таких заходів із коштів власного виборчого фонду. Фінансування передвиборної агітації, яка реалізовується спільно місцевою організацією партії та кандидатом, висунутим цією місцевою організацією партії у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, може здійснюватися за рахунок і в межах коштів виборчого фонду місцевої організації партії, яка висунула кандидата на відповідних місцевих виборах.



Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром