На Донбасі з’явилася вулиця Луцька

06 Листопада 2015, 16:49
5141

Під час чергової сесії Волноваської міської ради Донецької області, що відбулася наприкінці жовтня, депутати ухвалили рішення перейменувати одну з вулиць міста на Луцьку.

Відтепер вулиця Блюхера у місті Волноваха матиме назву Луцька, розповіли у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Процес перейменування розпочали на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відтак частину вулиць та провулків міста Волновахи перейменували.

Ідея назвати колишню вулицю Блюхера на честь Луцька виникла не випадково. Адже цього року Луцьк та Волноваха підписали Меморандум про співпрацю. Зокрема, міста-побратими співпрацюють у сферах житлово-комунального господарства, будівництва, надання адміністративних і соціальних послуг, культури, освіти, спорту та екології.

«Особлива увага приділяється волонтерській підтримці й оздоровленню дітей із сімей, які найбільше цього потребують, – кажуть у міськраді. – Влітку та весною наше місто приймало діток із Волновахи, знайомили їх з нашими традиціями та історико-культурним надбанням, організовували відпочинок у приміському таборі «Ровесник», а міська влада неодноразово відправляла гуманітарну допомогу до міста-побратима».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром