Луцьку виповнюється 935 років 

02 Вересня 2020, 17:33
Луцьк 5051
Луцьк

12-13 вересня Луцьк святкує день народження: офіційно місту виповнюється 935 років.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці управління туризму та промоції Луцькради.

У Луцьку спеціально до цієї події розробили брендування. 

На ньому розмістили символи Луцька а також зображення, які традиційно асоціюються з містом.

«Місто – це і територія, і вулиці, і люди. А ще це символи і знаки, що творять його архетип, його унікальність і неповторність. Які дозволяють людям називатися його жителями і казати: я – лучанин, я – лучанка! Які ж символи властиві Луцьку? І чому саме вони? Одні з них прийшли до нас крізь віки і тисячоліття, інші – створені відносно недавно. Але і ті, й інші органічно вплелися в тканину міського єства і стали невід'ємною часткою того, що ми називаємо просто – наше місто!», – йдеться у дописі.

Храми різних конфесій, збережені і втрачені назавжди: Собор, Костел, Синагога, Кенаса, Кірха. Безіменні зодчі, архітектори, будівничі, які будували Луцьк. Або один відомий – Микола Головань, який усе своє життя будує один будинок, що вже теж став символом міста. Знак, символ, заглавна буква Луцького псалтиря чи Луцького Євангелія, Луцької замкової книги. Луцьке чудо, Святий Миколай, який залишив відбиток свого образу на міській печатці і міських гербах. Кликун, який поєднав минуле і сьогодення міста. Замкові кахлі, фрески втраченого храму Івана Богослова і князівського палацу. Усе це – символи  міста.

«Образи чи ікони: Луцької Богородиці, яку знають як Волинську, і яку без дозволу у нас забрали… Чи тієї, яку називаємо Холмською, але яка стала невід’ємно Луцькою… Любарт, Вітовт … Князі, вельможі, єпископи… Імена яких зберегли сторінки літописів і сотні тисяч імен, стертих зі сторінок історії волею часу або людей…І корона – символ бажаного, заслуженого, але так і не отриманого. Це – Луцьк!» – пишуть творці бренду.

Читайте також«Луцький Пан»: на Волині бум навколо нової настільної гри

1

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024