Луцька міліція «доживає» останній день

06 Листопада 2015, 14:31
3876

Співробітники нової структури в Луцьку – Національної поліції України – поки що користуватимуться всіма атрибутами міліції, яку офіційно ліквідують 7 листопада.

Відповідна норма і терміни існування старої структури МВС закріплена у законі «Про Національну поліцію», інформує прес-служба МВС.

Як відомо, Закон України «Про Національну поліцію» вступає в законну силу з 7 листопада. З цього часу міліція в Україні, зокрема й у Луцьку припиняє своє існування. Колишні міліціонери матимуть змогу потрапити до поліції через переатестацію. Заодно атрибути міліції будуть дійсними ще один рік і два місяці.

«Зокрема, у відповідності з пунктом 18 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Національну поліцію» до 31 грудня 2016 року поліцейські можуть використовувати атрибути міліції, зокрема, посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції і Міністерства внутрішніх справ», – зазначають у відомстві.

Відповідно до прикінцевих та перехідних положень цього закону, поліцейським дозволяється носіння та використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

«Таким чином, до моменту забезпечення поліцейських належним одностроєм, а органів та підрозділів Національної поліції – відповідною атрибутикою, працівники поліції будуть користуватись форменим обмундируванням міліції, – кажуть у прес-службі. – Це жодним чином не свідчить про відсутність у них повноважень працівників Національної поліції».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024