Amazfit Bip – більше, ніж просто фітнес-браслет

31 Серпня 2020, 17:50
Персональні гаджети стали невід'ємною частиною життя багатьох людей 3476
Персональні гаджети стали невід'ємною частиною життя багатьох людей

Персональні гаджети стали невід'ємною частиною життя багатьох людей. Вони допомагають не тільки залишатися на зв'язку та стежити за часом, але й проводити платежі, будувати маршрути, вимірювати швидкість руху, частоту серцевого ритму, а деякі навіть артеріальний тиск.

У величезному асортименті таких девайсів виділяється пристрій Amazfit Bip від Xiaomi. За словами експертів інтернет-магазину електроніки Stylus, багато українців помилково вважають цей смарт-годинник фітнес-браслетом. Насправді він має величезний потенціал, з яким ми і розберемося детальніше.

Що вміє?

Цей смарт-годинник працює на власній операційній системі закритого типу, в якій користувач не має можливості гнучко управляти різними налаштуваннями. Але ОС досить функціональна та навіть схожа на Android Wear. Тому для багатьох власників класичних смарт-годинників девайс може здатися трохи обмеженим.

Однак при ближчому знайомстві стає зрозуміло, що в ньому захована досить серйозна технічна потужність. Пристрій вміє:

  • виводити на екран повідомлення з месенджерів, соцмереж, додатків та пошти;

  • інформувати про вхідний дзвінок. При цьому відображається ім'я або номер абонента, але прийняти дзвінок не можна. Передбачена лише кнопка скидання або вимкнути звук;

  • вимірювати пульс власника;

  • розраховувати пройдену відстань та калорії;

  • відслідковувати фази сну;

  • мотивувати тренуватися та займатися активною діяльністю і т.д.

На відміну від фітнес-браслетів, які ведуть статистику тренувань в смартфоні, Amazfit Bip записує всі дані автономно, а вже при сполученні зі смартфоном передає історію тренувань. Це дуже на користь тим, хто займається бігом або плаванням та не бере постійно з собою телефон.

Дисплей Amazfit Bip

Гаджет оснащений квадратним екраном з роздільною здатністю 176х176 пікселів. Тут використовується матриця, яка чимось нагадує е-чорнило (E-Ink), яке зустрічається в електронних книгах. При наявності яскравого зовнішнього світла вся інформація на дисплеї чітко розглядається. А ось в темряві задіюється вже власне внутрішнє підсвічування.

При цьому варто відзначити, що дисплей не монохромний, а кольоровий. Незважаючи на малу контрастність та обмежені кути огляду, користуватися ним досить комфортно та зручно. Інформація читана при будь-якій погоді та освітленні, а підсвічування можна регулювати в п'яти рівнях. Але практика показує, що навіть перших двох рівнів цілком достатньо.

Час автономної роботи

Автономність – окрема гордість даного пристрою. Завдяки використанню енергоефективного екрану та батареї ємністю 190 мА*год, гаджет працюватиме до 4 місяців в режимі очікування. Під цим мається на увазі тільки відображення часу, контроль сну та підрахунок кроків. Але при звичайному використанні, яке включає прийом до 100 повідомлень на добу та роботу на пробіжці, пристрій цілком відпрацьовує цілий місяць, що теж дуже високий показник.

Якщо ви хочете функціональний фітнес-трекер з базовими можливостями смарт-годиннику, Amazfit Bip краще рішення у 2020 році.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром