5 цікавих фактів про нового члена виконкому Валерія Корпача

27 Квітня 2017, 20:17
6035

Район.Луцьк пропонує ознайомитися з публічною інформацією, що стосується новопризначеного члена виконавчого комітету Валерія Корпача.

Ми продовжуємо знайомити вас із новими членами виконавчого комітету міської ради.

Цього разу пропонуємо переглянути факти з публічного життя Валерія Корпача.

Валерій Корпач народився 23 серпня 1963 року, має вищу освіту. Наразі очолює ОСББ «Карпенка-Карого, 9» та є членом правління ГО «Рада голів правлінь Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків  м. Луцька». У складі виконавчого комітету він фактично замінив представника від ОСББ Романа Бондарука.

 

УЖЕ ПРОБУВАВ ПОТРАПИТИ У ВИКОНКОМ

Наприкінці січня 2017 року Валерія Корпача уже пропонували внести до списку членів виконавчого комітету Луцькради. Ініціатором збільшення кількості членів виконкому став депутат Петро Бойко, який і запропонував кандидатуру Валерія Корпача.

Депутат стверджував, що член правління громадської організації «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» повинен займати місце у складі виконкому і навіть назвав його одним із найкращих голів ОСББ в Луцьку.

Читайте також: 7 цікавих фактів про нового члена виконкому Ігоря Алексєєва

Утім, вважаючи на те, що на той час у виконавчому комітеті уже був представник від об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Роман Бондарук, депутати не підтримали таку пропозицію.

 

ХОТІВ СТАТИ ДЕПУТАТОМ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛРАДИ

На виборах 2015 Валерій Корпач балотувався до облради. Його кандидатуру висунула Волинська територіальна організація політичної партії  «Громадський рух «Народний контроль».

Втім, тоді до ради Валерію Корпачу пройти не вдалося.


 

ОДИН З ІНІЦІАТОРІВ СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ ГОЛІВ ОСББ

2016 року в місті утворили Громадське об’єднання голів ОСББ, що стало фактично конкурентом уже створеній раніше ГО «Рада голів ОСББ Луцька». Керівником Луцького об'єднання Ради голів ОСББ є Роман Бондарук, якого Валерій Корпач і замінив у складі виконавчого комітету.

Читайте також: П’ять цікавих фактів про нового члена виконкому Олександра Серватовича

Коментуючи створення нового громадського об’єднання, Корпач стверджував, що Бондарук, будучи у складі виконкому, не піклується інтересами представників ОСББ.

«Таке об’єднання необхідне для голів, щоб боротися з монополістами окремих комунальних послуг, надавати допомогу в створенні ОСББ, надавати консультації, як вирішувати ті чи інші питання в правовому полі, допомагати вирішувати питання з ЖЕКами і органами місцевого самоврядування», – пояснював Валерій Корпач.

Роман Бондарук, у свою чергу, наводив факти, які стосувалися ініційованої ним підтримки ОСББ і наголошував, що за час функціонування «Ради голів ОСББ Луцька» місто стало лідером з енергозбереження в Україні.


 

ЗАЯВЛЯВ, ЩО ЖЕКИ САБОТУЮТЬ СТВОРЕННЯ ОСББ

У 2016 році Валерій Корпач повідомив, що ЖЕКи відмовляються надавати технічну документацію будинків.

«Як можна обслуговувати будинок, не маючи документації? ЖЕКи саботують створення ОСББ. Зокрема, це ЖЕКи №3, 7 та 8», – заявляв Корпач.


 

ДІЛИВСЯ ДОСВІДОМ ВСТАНОВЛЕННЯ ІТП

Щоб встановити ІТП у будинку, голова ОСББ радив Голова ОСББ не брати кредитів, а шукати шляхи самофінансування. Наприклад, збільшити плату за утримання будинку чи здати в оренду землю на прибудинковій території.

Валерій Корпач стверджував, що після встановлення ІТП вдавалося економити на одній квартирі в середньому тисячу гривень на місяць. Тож радив головам інших ОСББ не зволікати і також допомогти мешканцям економити на сплаті за теплоенергію.

За матеріалами Конкурент, ВолиньІнфо, Народний контроль

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром