Попрощалися із загиблим бійцем Анатолієм Артеменком

06 Листопада 2015, 13:50
2948

У нижньому храмі Свято-Троїцького собору відспівали загиблого від вибухів складів у Сватовому Луганської області сапера Анатолія Артеменка.

Прощалися із загиблим 6 листопада, пише Волинське агентство розслідувань.

«На жаль, у сучасному світі таким способом, втратою дорогоцінного життя доводиться відстоювати межі нашої держави», – зазначив отець Олександр. Він попросив усіх молитися за душу загиблого героя, який відстоював наші права на Сході та не забувати молитися і за живих воїнів.

Попрощатися із загиблим прийшло близько двадцяти лучан, дехто приніс червоні гвоздики.

«Мій обов’язок, як жителя Волині і у минулому бійця антитерористичної операції, щоб кожен воїн, який повертається на нашу землю, був зустрітий і ми віддали йому останню шану», – сказав боєць «Азову» та керівник центру допомоги учасникам АТО Олексій Куншнєр.

Сестра загиблого Таісія Артеменко пригадала, що брата призивали 16 серпня. Він служив у 2-ій інженерній роті. Родина до останнього сподівалася, що інформація про загибель Анатолія неправдива. Коли зв’язок обірвався, то сім’я сподівалася, що Анатолій на бойовому завданні, тому відключив телефон.

«Він мав одружитися, але так того й не сталося… Він був доброю людиною», – розповіла сестра загиблого Таісія Артемук. Загиблого вдома чекала вагітна дружина, яка має народити буквально із дня на день.

Сестра додала, що родині розповідали різні версії загибелі Анатолія, серед яких і диверсія. Анатолій Артемук загинув під час вибухів на складах у Сватовому. За однією з версій після початку вибухів на складі військові заховалися у підвалі, а Анатолій Артеменко сховався під автомобіль ЗІЛ, який вибухнув.

Після панахиди тіло військового повезли додому. Поховають його у його рідному селі Нова Лішня Іваничівського району.













Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром