7 цікавих фактів про нового члена виконкому Ігоря Алексєєва

27 Квітня 2017, 17:40
11960

Район.Луцьк пропонує ознайомитися із публічною інформацією, що стосується новопризначеного члена виконавчого комітету, активіста Ігоря Алексєєва.

Нагадаємо, 26 квітня, під час сесії міської ради зі складу виконкому вивели 11 його членів та замінили їх на шістьох нових учасників. Зокрема, до складу виконкому тепер не входять: Олег Бондарук, Роман Бондарук, Юлію Вусенко, Сергій Григоренко, Сергій Денисенко, Орест Маховський, Юрій Моклиця, Микола Романюк, Роман Романюк, Сергій Романчук і Тарас Яковлев.

Натомість їх замінили кандидатурами Ігоря Поліщука, його заступників Григорія Недопада, Олександра Рачкова, Григорія Пустовіта, Костянтина Петрочука, активіста Ігоря Алексеєва, Олександра Серватовича (виконувач обов’язків голови ГС «Спілка воїнів АТО Волині» та Валерія Корпача (Голова правління «ОСББ по вул. Карпенка-Карого, 9»).

Аби нагадати лучанам про публічне життя новообраних членів міськвиконкому, пропонуємо переглянути цікаві факти, що стосуються осіб, які до цього не працювали у міській раді – Ігоря Алексеєва, Олександра Серватовича та Валерія Корпача.

Попри те, що вказані особи при луцькій владі ще не були, багатьом жителям міста знайомі їхні імена. Зокрема, це стосується активіста Ігоря Алексеєва, який є частим представником громадськості у різноманітних, а особливо конфліктних, ситуаціях між владою і народом.


 

Біографічна довідка

Дата народження: 1 жовтня 1971 року

Освітасередня

1988-1991 рр. – електромонтер Луцького картонно-руберойдового заводу, м. Луцьк
1993-1999 рр. – електромонтер Луцького картонно-руберойдового заводу, м. Луцьк
1999-2000 рр. – пресувальник Луцького картонно-руберойдового заводу, м. Луцьк
2000-2002 рр. – менеджер ПП «Торгова компанія ТЕРРА», м. Луцьк
2002-2004 рр. – заступник директора ПП «Торгова компанія ТЕРРА», м. Луцьк
2004 р. –  приватний підприємець, м. Луцьк

Громадсько-політична діяльність:
2006 р. Балотувався кандидатом в народні депутати від Блоку «Пора-ПРП»
2010 р. Балотувався до Луцької міської ради
2012 р. Балотувався до ВРУ від партії «УДАР Віталія Кличка»
Голова ВОГО «КРОК», голова Спілки власників зброї Волині.

 

 

ПЕРЕЙМАВСЯ ПРОБЛЕМАМИ ПІДПРИЄМЦІВ

У 2009 році на нараду у Луцькій міській раді зібралися представники місцевої та виконавчої влади, бізнесу та громадських організацій. Зокрема, обговорювали питання підтримки підприємців в скрутних умовах економічної кризи.

Тоді Ігор Алексеєв виступав проти підвищення податкового тиску на підприємців.

«Підвищення податкового тиску в таких умовах, як сьогодні, просто зажене підприємництво ще більше в тінь. Адже бізнес - як вода, він завжди шукає найлегший шлях, тобто – шукає зменшення своїх витрат, хоче вижити», – наголошував голова громадського об’єднання підприємців «Крок» Ігор Алексеєв.


 

БАЛАТУВАВСЯ У НАРДЕПИ

Під час виборів 2012 року Ігор Алексеєв став кандидатом у народні депутати України . Висувався по одномандатному виборчому округу № 22 від політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Як повідомляв Інформаційно-аналітичний портал «Четверта влада», в декларації, поданої до ЦВК, Ігор Алексеєв не задекларував жодної копійки за 2011 рік . Дохід членів сім´ї складав 14 тисяч 120 гривень.

У передвиборчих обіцянках тодішній кандидат зазначав, що зламає корупційну систему, встановить контроль громадян над державою, побудує країну рівних можливостей, допоможе надати владу місцевим громадам та досягнути європейських стандартів життя.

Однак, перемогти на виборах активісту не вдалося.


 

КРИТИКУВАВ ЗАРПЛАТИ НОВИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ

Наприкінці 2015 року голова Спілки власників зброї Волині Ігор Алексеєв стверджував, що луцькі поліцейські, заробляючи в місяць 8-10 тисяч гривень, сформують таким чином «касту вибраних».

«У Луцьку зʼявиться 170 людей, які будуть в 4-5 разів більше отримувати, ніж лікарі чи освітяни… хоча вони мали б бути у рівних умовах», – заявляв Алексеєв.

Несправедливо, на думку громадського активіста, що лікарі чи освітяни, які здобувають освіту 5-7 років, заробляють в середньому 2 тисячі гривень, а поліцейські, пройшовши кількатижневу підготовку, отримуватимуть близько 10 тисяч.


 

АКТИВНО ЗАХИЩАЄ  ДЕРЕВА

Ігор Алексеєв є незмінним учасником різноманітних протестів та зустрічей з лучанами, які стосуються зрізування дерев на території міста.

Зокрема, він активно виступав за збереження зелених насаджень під час початку будівництва багатоповерхівки біля парку на 40-му кварталі. Однак найбільше «грінпісова» позиція активіста проявилася під час зрізування дерев внаслідок реконструкції на вулиці Лесі Українки.

Тоді Ігор Алексеєв критикував дії влади та закликав зберегти багаторічні зелені насадження на пішохідній вулиці. Як повідомляло видання «Конкурент», активіст вважав роботу комісії, яка обстежувала стан дерев, профанацією і пропонував створити свою комісію. Туди мали б увійти люди, які можуть дати фахову оцінку, чи дійсно дерево хворе, чи варто його лікувати, чи насправді аварійне і чи треба його зрізувати.

Читайте також: 5 цікавих фактів про нового члена виконкому Валерія Корпача

Крім того, у розмові з журналістами видання «Волинь24» Ігор Алексеєв критикував роботу головного еколога міста Анатолія Гламазди.

«Це людина, якій ми платимо свої гроші! Особисто я хочу, аби головний еколог міста лобіював саме інтереси екології. Дбав про чистоту повітря. Про зелені насадження. Про природу. Він же дає однозначний вердикт: дерева – різати», – зазначав активіст.

Шукати якогось матеріального інтересу Алексеєва у захисті зелених насаджень, за його словами, не варто.

«Прямо не говорять, але зрозуміло: шукають мій матеріальний інтерес. Але його нема. Я просто живу в Луцьку. До речі, ніколи не був за кордоном. І хочу, аби моє місто було гарним і зеленим. Тому я всім кажу: я розумію – бізнес. Але є ж речі, які за це вищі», – вважає Ігор Алексеєв.

2

 

ПОКИНУВ ВАРТУ ПОРЯДКУ

Ігор Алексеєв був членом громадського формування «Варта порядку». Проте у квітні цього року він повідомив про свій вихід з ГФ.

«Вже більше року я, на жаль, позбавлений реальної можливості приймати участь в роботі ГФ «Варта Порядку» в Луцьку, тому вважаю за потрібне публічно повідомити про свій вихід з членства цієї організації. Усім дякую, це був гарний досвід», – прокоментував своє рішення активіст.


 

ПРИХИЛЬНИК БЛОКАДИ

Новий член виконкому активно підтримує блокаду торгівлі з окупованими територіями Донбасу. Зокрема, він брав участь у протесті, який влаштувал в стінах Волинської ОДА, аби виступити за звільнення затриманих учасників торгової блокади на Донеччині.

Свою прихильність до блокади Ігор Алексеєв коментує так:

«Не може країна, яка воює, торгувати з країною, яка напала. Це апріорі, дикість, це неможливо. Будь-яка торгівля передбачає наявність коштів, наявність коштів передбачає можливість щось за ці кошти купити. І це ненормально, коли гіпотетично за ці гроші, які Україна платить ДНР чи ЛНР, купляється зброя, якою потім вбивають наших хлопців…. До того ж блокада – це такий хороший соціальний маркер, мовляв, зміни можливі. Нехай в такій формі, але ми мусимо щось змінювати. Адже те, що відбувається зараз, – це дно».


 

ЗНАЄ, ЧОГО ТРЕБА ЖІНКАМ

На питання інформаційного порталу «Волинь.info» –  чого хоче жінка – Ігор Алексеєв припустив, що прекрасна половина людства потребує «жіночого щастя».

«У кожної жінки своє розуміння жіночого щастя, але я думаю, що воно передбачає сім’ю, діток, взаєморозуміння у всьому», – прокоментував активіст.

Читайте також: П’ять цікавих фактів про нового члена виконкому Олександра Серватовича

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
27 Квітня 2017, 21:00
Як може людина без освіти вирішувати проблеми міста? Він лиш критикувати вміє! Що він може робити фахово? Нічого. Куди ми йдемо,і свільки будемо терпіти невігласів у владі Луцька,яких нізто не обирав?
27 Квітня 2017, 23:32
Алкаш
28 Квітня 2017, 01:34
Високомірний, людоненависник, не гребує матеріальним. Дуже стає агресивним коли ромова зачіпає за душевне.
28 Квітня 2017, 03:41
Без вищої освіти навіть. Що тут скажеш...
28 Квітня 2017, 18:18
встав зуби.
29 Квітня 2017, 15:46
Треба менше за комірець брати...
29 Квітня 2017, 16:30
Алкаш зі стажем. Не працює вже багато років,а тільки скаче як прошмандовка з партіі в партію,щоб протиснути свій зад до владних крісел. Дармоід, живе за рахунок подачок. Хто замовить,для того і танцює. З нього активіст,як з гівна куля.
29 Квітня 2017, 23:49
Нікчема і нахаба. а видає їз себе велике цабе.
20 Вересня 2017, 13:18
А я радий, що людина без вищої освіти зайняла посаду заступника міського голови. Тому що набридло це: без освіти ти ніхто, вища освіта рішає... повірте, знаю людей, які стали могутніми без оцих ваших дипломів, і тих, хто по закінчував оті всі вузи - і ніхто, ніщо і звати ніяк. Алексєєв буде мотивацією тим людям, які не закінчили вузи і впевнені, що їм наче нічого не світить.
20 Вересня 2017, 13:24
Погоджуюсь з вище написаним. Наче вища освіта - це ознака розуму. Президент Бразилії Лула да Сільва мав взагалі освіту три класи школи а був одним з найкращих президентів - його обирали два строки підряд, на третій по закону не можна. Треба судити по діям, а не по освіті. P.S. Також знаю багато людей, в яких дипломи вузу пилиться в ящику а самі чи то продавцями на ринку чи на грузять мішки десь.
13 Листопада 2017, 01:18
Хороша людина,є знайомі з 2-3 вищими на працюють або підприємцями або фотографами і якось живуть
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром