Оригінально провели творчий вечір Петра Коробчука

06 Листопада 2015, 11:33
3187

У клубі літературних презентацій «Вперше», що діє у бібліотеці-філії № 10,  представили нову імпрезу.

Творчий вечір голови Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, поета, перекладача, літературного критика Петра Коробчука «Переходьте мені дорогу з повними відрами…хоч інколи…»  приурочили до Дня української писемності та мови, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Дійство тривало у форматі літературно-музичної композиції. Організатори на чолі з режисером-постановником Наталкою Максимчук обрали театралізовану форму прочитання віршів Петра Коробчука. Усе відбувалося у режимі нон – стоп та нагадувало виставу, поділену на різножанрові блоки: «До Петра Коробчука - поета», «Асорті з поезій поета», «Я – поет», «Я – патріот»; «Я – любов», «Я – філософ». Безперервний ланцюжок віршів, вишикуваний у логічний рядок, змінювався один одним, вводячи глядачів у калейдоскоп несподіванок і безперервних дивувань і відчуттів. Не було банальних зачитувань біографії, дат і подій, про поета вперше говорила його поезія, яка зазвучала по-новому.

Гості і друзі Петра Коробчука, та і сам автор, були щиро подивовані таким прочитанням поезій. Пізніше поет зізнався, що не сподівався на таке дійство і констатував, що про деякі вірші навіть призабув (настільки вони давні) та режисер віднайшла їх, давши нове життя на сцені.

Особливу подяку Петро Коробчук висловив акторам аматорського театру «Вперше» за несподіваний формат творчого вечора, а також учасникам заходу- студентам факультету фізичної культури Луцького педагогічного коледжу, які так зворушливо читали поезію митця, що на його очах час від часу з’являлися сльози.

Захід був щедрим на гостей і друзів поета, які тепло відгукувалися про митця і його творчість. Родзинкою вечора став виступ заслуженого артиста України Василя Гриба, який своїм майстерним виконанням віршів Петра Коробчука завершив театралізоване дійство.





Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром