Працівники «Луцьктепла» влаштували пікет через чотиримісячну затримку зарплати

28 Серпня 2020, 12:26
Пікет 4106
Пікет

Біля Луцької міської ради працівники ДКП «Луцьктепло» влаштували пікет. Кілька десятків працівників профспілки підприємства вимагають виплатити їм зарплату.

Акція протесту розпочалася о 10:00. З плакатами та стягами підприємства працівники прийшли до Луцькради. Зі слів учасниці протесту Надії Гинюк, востаннє зарплату вона отримувала 4 місяці тому. Про це пише Суспільне.

За попередньою інформацією учасники акції протесту збиралися перекривати дорогу у центрі міста.

До працівників вийшов директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський. З його слів, Луцькрада виділить 2,7 мільйона гривень на погашення заробітної плати тепловикам. Станом на 28 серпня підприємству бракує 10 мільйонів гривень.

За правопорядком на акції протесту стежать працівники поліції. Зі слів заступника начальника управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Віталія Тортини, на акцію протесту прийшло близько сотні працівників підприємства.

Рішення про часткове погашення заборгованості по зарплаті тепловикам, мають прийняти на сесії, 28 серпня. В Луцькраді пообіцяли виплатити зарплату за травень та червень. Коли працівники отримають зароблене за липень наразі невідомо.

Зі слів директора підприємства нині лучани боргують за тепло та гарячу воду 92 мільйони гривень. Борг ДКП «Луцьктепло» перед НАК «Нафтогаз» становить 195 мільйонів гривень.

Станом на 11:00 акція протесту завершилася.

Читайте також: Базарний день на Новому ринку в Луцьку: настрої, транспорт й асортимент


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром