«Заокеанські» пристрасті луцького баскетболу

26 Квітня 2017, 19:45
2015

У спорткомплексі ЛНТУ відбулися два видовищні поєдинки Аматорської баскетбольної ліги.

«Вдало зайшов» - саме так автор цих рядків вже точно може сказати про свої перші походи на обласний чемпіонат. Добре, що встиг – у регулярній першості ліги грали уже передостанній тур. Якщо минулої суботи глядачі спостерігали своєрідний «камбек» у виконанні ковельського «Slam City», то інші матчі туру не лише зберегли високо підняту планку, а й стали ще більш цікавими та захоплюючими.

Матч між «Володимиром» та «Університетом» можна було назвати битвою за четверте місце у турнірній таблиці, в якій фаворитами були «студенти» під керівництвом тренера «Волиньбаскета» Володимира Журжія. Номінальним гостям поєдинку ж для продовження боротьби за вихід до плей-офф Аматорської ліги у цьому матчі потрібна була лише перемога. І протягом першої половини гри Володимир Коцько разом з партнерами сформував для команди-тезки відчутну перевагу в рахунку – 38:29.






Втім, все найцікавіше відбулося після перерви. Для початку гравці «Університету» добряче попрацювали над тим, аби відіграти фору, яку дали суперникам. Найдужче старалась молодь «Волиньбаскета» - Петро Глушко, Максим Дейна (між іншим, гравець збірної України U-18) та Володимир Шевчук. Постаралися, як треба – на останню десятихвилинку попереду за рахунком була вже їхня команда – 53:47.

А у заключній чверті команди почали справжню перестрілку дальніми кидками. За такої ситуації «Володимир» навіть міг розраховувати на перемогу, адже у середині чверті Андрій Дмитрук та Юрій Вишняк зробили ривок 11:0 та вийшли вперед у рахунку. Однак далі команду випадково підвів її лідер Володимир Коцько, який заробив п’ятий персональний фол. Оскільки запасні гостей на гру не доїхали, продовжувати гру їм довелося учотирьох. Без лідера та у меншості команди проти «продаваних» у таких випадках «студентів» не вистачило, тож Володимир Журжій разом з підопічними святкували перемогу – 73:66.

Куди більше глядачі чекали на центральний поєдинок туру між лідерами ліги – «ЛНТУ» та «Чаклунами». І цей поєдинок уже із самого початку почав виправдовувати сподівання. Уже з перших хвилин можна було зрозуміти, що цей матч буде своєрідною перестрілкою найбільш досвідчених гравців обох колективів – капітана «Волиньбаскета» Едуарда Федчука («ЛНТУ») та уже екс-«Лицаря» Артура Щегельського. Вони уже протягом перших двадцяти секунд обмінялися влучними «трьохами», а на наступний вдалий прохід Едуарда під щит шостий номер «Чаклунів» відповів шикарним слем-данком, чим зірвав неабиякі емоції вболівальників. У першій половині гри більш вдало відіграв як сам Щегельський, так і його команда – на перерву номінальні гості поєдинку пішли за рахунку 42:33 на власну користь.













1

Як би там не було, інші матчі туру уже доказали, що дев’ятиочкова перевага досить швидко відігрується. Хоча, «політехнікам» для цього довелося чекати аж останньої чверті, коли справжній кураж піймав не лише Федчук, а й Іван Веселовський який за чверть тільки самих дальніх кидків влучив аж чотири. За такої ситуації за результат потрібно було хвилюватися уже «Чаклунам», які вперто продовжували грати через Артура Щегельського. Після того, як арбітри достроково відправили відпочивати Олега Чепелевському, досвідченому лідеру чарівної команди майже самотужки ледь не вдалося привести команду до переможного фінішу. Втім, за якихось декілька секунд Федчук зумів спровокувати суперників одразу на три фоли і підійшов до лінії штрафних. А один реалізований означав унікальний для ліги овертайм і ще п’ять хвилин ігрового часу та незабутнього аматорського видовища!

Уже в овертаймі зусиллями того ж таки Щегельського та Олександра Теребухи «Чаклуни» знову зуміли відірватися у рахунку на досить відчутні 6 очок, а мій колега Андрій Собуцький вкотре за гру повторив: «Ну, тепер вони точно мають їх дотиснути». Втім, і 86:92 менш ніж за хвилину до фінальної сирени можна відіграти, якщо у складі є така баскетбольна зірка, як Едуард Федчук. У останні секунди він закинув потрібні два триочкових кидки, а команда чітко відіграла на фолах, які суперники не реалізували. А далі капітан «Волиньбаскета» показав опонентам, як треба виконувати вирок за порушення правил та приніс перемогу «ЛНТУ».

Овертайм, купа три очкових кидків, одразу декілька гравців, які достроково сіли на лаву запасних за п’ять фолів, нереальна перестрілка Федчука та Щегельського (у якій перший накидав вражаючі 43 очки, а другий – фантастичні 55!) – такий трилер з баскетбольними «гойдалками» у рахунку не так часто можна побачити і у НБА чи Євролізі. А завдяки цій перемозі представники технічного університету зрівнялися із суперниками по кількості поразок, тож остаточний розподіл місць у турнірній таблиці Аматорської баскетбольної ліги Луцька відбудеться уже у останньому турі, який гратимуть уже цієї неділі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром