«Сім'ю і дім» шрифтом Брайля представлять на міжнародному «Книжковому Арсеналі»

26 Квітня 2017, 17:23
2894

17-21 травня у Києві, у Мистецькому Арсеналі, відбудеться VIІ міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво. Там буде представлений і луцький проект Braille Studio.

Про дату і час презентації друкованої продукції для незрячих читачів повідомили на сайті Книжкового Арсеналу.

Тож, 17 травня, з 16.00 до 16.45, пройде презентація «BrailleBook – інклюзивна книга для всіх». Учасники: Ганна Серпутько і Юлія Сачук. Організатори: ГО «Генерація успішної дії», Braille Studio.

А 18 травня, з 10.00 до 10.45, гостям фестивалю презентують першу в Україні неспеціалізовану газету шрифтом Брайля українською мовою «Сім’я і дім». Учасники: Віталій Ткачук і Наталя Пахайчук. Організатори: ГО «Генерація успішної дії», Braille Studio, «CID MEDIA GROUP».

Зазначимо, що «Книжковий Арсенал» за 7 років досяг рівня одного з найвідвідуваніших і найпопулярніших заходів Мистецького Арсеналу. У 2016 році фестиваль відвідало понад 93 тисячі людей, що стало своєрідним рекордом за кількістю у заходах книжкової, літературної сфери в Україні.

За 6 років на «Книжковий Арсенал» завітало понад 300 визначних письменників, митців, інтелектуалів із 25 країн світу. Серед них – автори світових бестселлерів, професори Сорбонни і Гарварду, Королівської арт-академії у Лондоні. Фестиваль стимулює переклади світової спадщини й актуальної літератури українською мовою і зацікавлення світу українськими письменниками.

Тож, сподіваємось, участь у фестивалі простимулює і розвиток проекту Braille Studio, що забезпечить доступ до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром