«Нам треба розумно торгувати хлібом, а не землею», – Луцькрада вимагає продовжити мораторій на продаж земель с/г призначення

26 Квітня 2017, 11:20
1597

Депутати вважають, що відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення знищить українське село та змусить громадян іти у наймити до латифундистів.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії у середу, 26 квітня.

Депутат міської ради Андрій Козюра розповів, що влада підписала зобов’язання з МВФ та має намір прийняти законопроект про скасування мораторію на продаж землі. Він зауважив, що у час, коли 80% населення живе за межею бідності, відкриття ринку с/г землі призведе до того, що українці почнуть масово продавати паї за безцінь латифундистам.

Натомість вирощена на українських чорноземах продукція піде не в Україну, а на інші ринки. За його словами, скасування мораторію разом з процесами децентралізації, коли закриваються школи, садки та ФАПи на селі призведе до того, що українські села знищаться. Саме тому ВО «Батьківщина» ініціює проведення Всеукраїнського референдуму, де українці скажуть, чи хочуть вони, аби землі сільськогосподарського призначення продавали.

Читайте також: Щоб латифундисти не скупили землю, а українці не пішли у найми: чому земля має залишатися у власності держави

За словами депутата, таку ініціативу підтримали також ВО «Свобода» та Спілка фермерів України. Підтримав колегу і депутат Микола Федік. Він вважає, що українська влада хоче подати продаж земель за чергову реформу та прикривається вимогами МВФ. Окрім того, він переконаний – таких вимог МВФ не давав, українські дипломати самі могли бути ініціаторами продажу українських земель.

«Вони прикриваються вимогами МВФ, проте ми не маємо підтверджень того, що не наші дипломати самі ж це і запропонували, щоб розбазарювати землю», – зазначив депутат.

У підсумку депутати підтримали проект рішення про звернення до Верховної Ради та районних рад Волинської області про необхідність продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром