Будуть «вєщать із центра»: депутати занепокоєні «узурпацією медійного простору»

26 Квітня 2017, 10:46
1801

Депутати міськради проситимуть президента припинити знищення місцевих радіостанцій.

За таке звернення обранці громади проголосували у середу, 26 квітня, під час сесії міськради.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що державна влада «хоче узурпувати медійний простір», передавши місцеву FM-частоту національній телерадіокомпанії.

Луцька міська рада обурена змінами, що впроваджує ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», яке звернулося до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо переоформлення ліцензій місцевих суспільних мовників. Наслідком такої інформаційної «реформи» стає те, що улюблена волинянами FM-радіостанція двох останніх десятиліть – радіо «Луцьк» зникне зі своєї частоти.

Читайте також: 22 факти про Радіо «Луцьк»

Козюра також нагадав, що саме радіо «Луцьк» було першою в Україні державною радіостанцією, яка отримала частоту в FM-діапазоні. Саме хвилі радіо «Луцьк» 22 роки були першим майданчиком реалізації для волинських музикантів, митців, громадських та політичних діячів, тож його зникнення з частот — пряма небезпека для всього культурного середовища області.

«Тепер будуть «вєщать із центра». Що виходити 24 години на добу, а що менше 4 годин. Людям доведеться шукати роботу», – зазначив Козюра.

Тож депутат впевнений, що це повинно занепокоїти місцевих обранців громади. Колеги підтримали Андрія Козюру більшістю голосів.

Коментарі
25 Жовтня 2017, 20:07
Які наївні люди у Луцьку.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром