Із Луцька на фронт повезли теплі речі, буржуйки та печені пироги

05 Листопада 2015, 17:36
3711

Два мікроавтобуси із волонтерською допомогою поїхали на схід.  

Сьогодні, 5 листопада, керівник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький розповів, що перший мікроавтобус з благодійним вантажем їхатиме до наших бійців, які служать у Донецькій області – у 93-й ОМБ та 30-й ОМБ, а інший – до військових, які дислокуються у Мар’янці та Авдіївці.

Окрім продуктів харчування, теплого одягу, ковдр, подушок, бушлатів, волонтери везуть військовим інструменти, шо потрібні для проведення ремонту спецавтівок, буржуйки, маскувальні сітки, вісім комплектів резини до автівок УАЗ.

«Один з бусів їде в Івасюківку. Батьки волинських солдат, які тут служать, зібрали для них теплі речі. У Рівному ми також довантажимо матеріали для утеплення кубриків. В Івасюківці хлопці живуть у поганих умовах. З палаток зараз вони переселися фактично в «коровник», який потребує утеплення», – зазначив Сергій Балицький.

За його словами, для утеплення підійдуть старі килими, тому Сергій Балицький закликає лучан приносити їх до волонтерського центру.  

Керівник центру «Серце патріота» розповів, що з настанням холодів у пріоритетах допомоги солдатам – забезпечення теплими речами, ковдрами, бушлатами, продуктами харчування.

Член Автомайдану, ківерчанин Руслан Міщук розповідає, що «Серцю патріота» допомагає вже давно. Цього разу він передає хлопцям ковдри та медичні розхідні матеріали.

«Всі ці речі для бійців АТО отримав безкоштовно у рамках співпраці із магазином секонд-хенду», – каже Руслан Міщук.

Волонтер «Серця патріота» Сергій Добродомов додав, що волонтери їхньої організації також є у Лубнах Полтавської області. По дорозі на схід його бус заїде туди, аби завантажити медикаменти, теплі речі та продукти харчування.

Не залишився осторонь і голова Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов, який зазначив, що для фронту актуальною залишається потреба у запчастинах та резині для спецавтівок. 

«Волинський УКРОП систематично допомагає бійцям АТО через центр «Серце патріота».  Цього разу ми передаємо 4 комплекти резини для авто УАЗ, а також запчастини для ремонту спецмашин. Хочу закликати всіх громадян, не бути байдужими і по мірі можливості допомагати солдатам. Якби не було важко нам, хлопцям на сході у сотні разів важче»,  – зазначив Вячеслав Рубльов.

«Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Тому не випадково, що традиційно і цього разу волонтери передають від рідних та близьких адресні посилки.

Керівник «Серця патріота» Сергій Балицький зазначає, що їхній волонтерський центр постійно шукає нові можливості для залучення допомоги бійцям АТО. Працюють із підприємцями, і з населенням.

«Їздимо по підприємствах, селах, розповідаємо про умови, в яких живуть наші хлопці на війні.  Пропонуємо людям, які надають допомогу, на передачах зазначати свої номери телефонів. За такими контактами військові часто телефонують у відповідь і дякують за допомогу», – каже Сергій.

Волонтери розповідають, що на передовій вони бувають мало не щотижня. Для когось це 14 поїздка, а для когось 20.

«Ми чергуємося, звісно, адже фізично тяжко таку відстань долати. Коли доїжджаємо в зону АТО, то зв’язуємось із офіцерами, які вже нам кажуть, чи варто їхати до них, чи вони самі заберуть допомогу або супроводять нас. Буваємо у найгарячіших точках – Мар’їнка, Піски, Авдіївка», – каже волонтер Сергій Гетьманчук

До речі, школярі, їхні батьки та вчителі 4-ї ківерцівської школи цього разу напекли для волинських бійців пирогів. За словами волонтерів солдати особливо радіють, коли їм привозять саме домашню їжу.

«Коли заїжджаємо в зону АТО,  то намагаємось об’їхати багато «точок». На фронті чужих не буває. Тому, якщо бачимо, що хлопцям чогось не вистачає, то неважливо з Волині вони,  з Києва чи Рівного, залишаємо їм продукти. Адже часто так буває, що у наших волинян є все потрібне, а у інших дефіцит», – розповідає волонтер Віктор Мельничук.

Солдати з передової телефонують практично щодня, просять привезти то бушлат, то чоботи.

Розповіли волонтери і про настрої, які панують на передовій. За словами Сергія Гетьманчука, солдати кажуть, що «вони трішки засиділися і їх демотивує ця невизначеність».

«Кажуть, що потрібно, або воювати, або їхати додому. Бо сидіти мішенями там ніхто не хоче. Вони готові до активних бойових дій, адже перемир’я насправді не працює, щодня на передовій відбуваються провокації зі сторони бойовиків»,  – каже Сергій Гетьманчук.

Довідково.

Волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України.  Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 91 відрядження. 

Благодійну допомогу цього разу надали: Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» (4 комплекти резини для авто УАЗ, запчастини до спецмашин), ПАТ «Теремно Хліб» (4 комплекти резини для авто УАЗ, хлібобулочні вироби), волонтерська жіноча сотня (ковдри, подушки), підприємець Вишняков Володимир, ТОВ «Євро Сервіс».

Контактний телефон керівника волонтерського центру «Серце патріота» Сергія Балицького – 050-532-21-46.

















Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром