Базарний день на Новому ринку в Луцьку: настрої, транспорт й асортимент

26 Серпня 2020, 10:26
Новий ринок 10957
Новий ринок

Бізнес.Район побував на Новому ринку у Луцьку, щоб дізнатися, як там працюється підприємцям і чи задоволені ринком відвідувачі. Давайте розбиратися.

Візит влаштували у вівторок вранці, 25 серпня.

Новий ринок знаходиться на околиці міста по вулиці Боженка. Добиратися туди громадським транспортом може бути проблематично, оскільки їздять туди всього декілька маршрутів.

Деякими можна доїхати не до самого ринку, але дещо пройшовшись, таки дістатись місця призначення. Зокрема, варто звернути увагу на маршрути № 1, 2, 9, 10, 11, 12, 19, 28.

Читайте також:

При входах до самого ринку стоять сторожеві кабінки, у яких нікого не було.

Попри це, у перших рядах ринку помітний рух. Люди стоять біля контейнерів із овочами та фруктами, перемовляючись про продукцію із продавцями. Не зважаючи на карантинні заходи, майже усі – без масок.

При вході до ринку
При вході до ринку

У наступних рядах уже не такий рух. Контейнери відкриті через один і продавці перемовляються здебільшого між собою.

Тут продають одяг та текстиль, які, вочевидь, не дуже цікавлять відвідувачів ринку в цей час, оскільки покупців тут не було.

Ряди на ринку
Ряди на ринку

Якщо пройти повз углиб ринку, можна вжахнутися. Ряди контейнерів стоять зачиненими, на багатьох контейнерах наклеєне оголошення про продаж, інші виглядають закинутими або недобудованими, декотрі завалені сміттям. І це – більша частина ринку.

Виставлений на продаж контейнер
Виставлений на продаж контейнер

1
Зачинені бутіки
Зачинені бутіки

Занедбані контейнери
Занедбані контейнери

Контейнер повний сміття
Контейнер повний сміття

Розбите вікно бутіка
Розбите вікно бутіка

Бізнес.Район вирішив поспілкуватися з підприємцями. Охочими йти на контакт виявилися не усі, заявляючи, що не мають бажання обговорювати цей ринок. Та знайшлися ті, що погодилися приділити нам декілька хвилин.

Загалом, продавці розповідають, що люди сюди приходять, але небагато. Здебільшого, це постійні клієнти, які відвідували їх ще на Старому ринку. Та й люди приходять сюди, переважно, купити харчі (фруктів, овочів), які, за словами відвідувачів, тут дешевші від аналогічних на інших міських ринках.

Підприємці нарікають на адміністрацію ринку, яка, за їхніми словами, дуже повільно розвиває це місце, але сподіваються, що усе прийде до ладу.

Та найбільше підприємці з відвідувачами скаржаться на транспортне сполучення. Бажають, щоб сюди їздило більше міських та приміських маршруток, тоді людям буде простіше добиратися сюди і їх тут побільшає.

Ми переконалися у правдивості нарікань щодо транспорту. Окрім того, що добратися сюди проблематично, виїхати від ринку – також не просто.

Майже впритул до ринку розташована занедбана зупинка з розбитим дахом. Тролейбуси тут не їздять, подеколи проходить маршрутка № 12. Для того, щоб виїхати звідси, наприклад, у центр Луцька, потрібно пройти до бульвару Дружби Народів, щоб там сісти на потрібний транспорт.

Люди сподіваються, що влада міста дослухається до зауважень відвідувачів та підприємців ринку, і це місце стане гідною альтернативою іншим ринкам нашого міста.

Михайло ПАЛЕЦЬКИЙ

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром