Луцький міськрайонний суд: розгляд справи підозрюваних у грабежі продовжать у травні

24 Квітня 2017, 23:02
1961

У Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд по суті справи підозрюваних Даура Марганії та Вадима Пігалюка.

Судове засідання відбулося у понеділок, 24 квітня, - повідомляє ВолиньPost.

На початку засідання головуючий суддя міськрайонного суду Михайло Квятковський долучив до справи заяви потерпілих осіб та об’єднав їх у одне кримінальне провадження. Також на засіданні вирішили розглядати справу за відсутності інших постраждалих, які не з’явилися у суд.

Опісля прокурор зачитала обвинувачення для підозрюваних.

Підозрюваний Даур Марганія зазначив, що не вважає себе винуватим у вчиненні злочинів. Натомість інший підозрюваний Вадим Пігалюк скористався правом не відповідати на запитання про свою винуватість.

У розгляді справи по суті допитали першого постраждалого - підприємця, учасника громадського формування «Самооборона Волині» Олександра Ніколайчука.

Підприємець розповів, що в приміщення майстерні в грудні вчинили проникнення з викраденням майна самого підприємця та годинників, які належали мешканцям Луцька. Ніколайчук зазначив, що більше 10 років займається колекціонуванням годинників та обладнав кімнату-музей у майстерні. Також він висловив припущення, що до пограбування причетні й інші особи, яких не вдалося встановити.

«Як учасник громадського формування з охорони громадського порядку я особисто брав участь в затриманні підозрюваних», - додав Ніколайчук.

За словами підприємця, список викрадених речей розписаний на 6-ти сторінках.

«Це є речі, які є облікованими експонатами і я провів ревізію, щоб встановити фактичну наявність тих речей, що залишилися», - додав Ніколайчук.

Також чоловік підмітив, що нещодавно у майстерню звернувся громадянин, який приніс годинник з аналогічною поломкою, як і годинник, який викрали.

Крім того, Ніколайчук висловив припущення, що адвокат підозрюваного Даура Марганії Микола Сорокопуд може мати конфлікт інтересів у справі. Як відомо, однією із постраждалих сторін у справі є фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», членом правління якого є Ірина Констанкевич – дружина Сорокопуда.

Вислухавши Ніколайчука, суддя ухвалив рішення продовжити розгляд справи 22 травня.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром