Психолог розповіла, що депресію навіює негатив у засобах масової інформації

05 Листопада 2015, 10:49
4396

Як позбутися депресії, розповіла кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогічної і вікової психології СНУ імені Лесі Українки Дарія Гошовська.

Психолог каже, що найчастіше від осінніх перепадів настрою страждають жінки та люди зрілого і похилого віку. До депресивного стану можуть призвести кілька чинників, зокрема скорочується світлий час доби, опале листя, дощі та сильні вітри посилюють переживання.

Дарія Гошовська зазначила, що осіння депресія – це особливий психоемоційний стан, який характеризується пригніченим настроєм, байдужістю, апатією та невизначеністю. Людина, що на неї страждає, не завжди усвідомлює, чого хоче. Втрачається так званий орієнтир майбутнього.

Часто до депресивних настроїв можуть спонукати і негативні настрої у засобах масової інформації.

«Коли людина хвилюється за те, що відбувається в державі,  вона більш сильна до депресії. Іноді доходить до того, що особа потребує допомоги не лише у вигляді консультаційних перемовин психолога та клієнта,  а й психіатра,  який зможе надати медикаментозну терапію.  Бо є люди,  схильні до суїцидальних думок і намірів».

Проте спеціаліст зауважила, що впевнені у собі люди рідко переживають осінню депресію.

Більше про осінню хандру – у матеріалі «Як позбутися осінньої депресії – поради від психолога».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром