Чи задоволені батьки на Волині роботою шкіл, де вчаться їхні діти

20 Серпня 2020, 16:45
4558

Державна служба якості освіти запрошує батьків спільно обговорювати та втілювати в життя успішні освітні зміни. Для того, щоб разом забезпечити якісний та безпечний процес навчання, мотивуючи і надихаючи дітей змінюватись на краще.

Про це інформує Управління Державної служби якості освіти у Волинській області.

Запрошують батьків, адже вони мають свою думку щодо освіти і можуть впливати на те, що відбувається в освітньому процесі.

Саме тому Державна служба якості освіти України, проводячи анонімні онлайн-опитування, анкетування під час зовнішнього оцінювання діяльності школи, відводить велику частку запитань саме батькам. Щоб з перших вуст отримувати інформацію щодо вподобань та розчарувань учнів, їх психологічного настрою та успішності нововведень в освіті.

Останнє опитування, яке проводили на початку серпня з питань готовності закладів загальної середньої освіти до початку нового навчального року, ще раз показало неабияку активність батьків.

Майже 60% респондентів на Волині задоволені роботою тих закладів освіти, в яких навчаються їх діти, 32,5% – переважно задоволені, і лише 1,4% поставили у графі анкети слово «ні». Враховують і думку батьків у вирішенні шкільних питань, про що відмітили 43% опитуваних батьків.

За результатами опитування  Державна служба якості освіти України визначила три топ-чинники якості освіти: висококваліфіковані педагогічні кадри, ефективне управління закладом освіти та взаємодія учасників освітнього процесу.

Зокрема, велике місце відводиться взаємодії батьків і школи, це підтверджують дані 34% позитивних відповідей в анкетах батьків. Статистика свідчить, що лише у співпраці всіх зацікавлених сторін можна вдосконалити освітній процес і організувати його максимально комфортно, безпечно та якісно.

«Постійна комунікація дасть змогу нам усім побудувати доброзичливі та ефективні взаємовідносини між учнями, педагогами і батьківською громадою. Ми не ламаємо те, що склалося в системі освіти, ми формуємо нове бачення та нову політику у наданні якісних освітніх послуг і запрошуємо батьків взяти у цьому активну участь», – повідомляють у службі якості освіти.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024