Держава боргує луцьким тепловикам 150 мільйонів гривень

24 Квітня 2017, 12:31
1523

Державному комунальному підприємству «Луцьктепло» із держбюджету і досі не компенсували коштів за субсидії. Сума заборгованості за січень-лютий становить 120 мільйонів гривень. 

Про це 24 квітня під час засідання регламентної комісії повідомила директор підприємства Валентина Малютіна, повідомляє ВолиньPost.

За її словами, скоро дорахують і суму за березень. Вона становитиме орієнтовно 30 мільйонів гривень. Тож, держава фактично боргуватиме 150 мільйонів гривень підприємству, яке знаходиться не у найкращому фінансовому стані, адже, як відомо, усі кошти від надходжень підприємства змушені перераховувати до НАК «Нафтогаз» у рамках сплати боргу за енергоносій. Борг населення становить 36 мільйонів гривень.

Читайте також: Мешканці будинків, де є опалення, забрали його у дітей, – «Луцьктепло»

Директор зауважила, що це не єдина проблема підприємства. Мовляв, йдеться й про подекуди нестабільні виплати зарплат та укомплектування працівниками. За словами Малютіної, якщо раніше працювати на «Луцьктеплі» було навіть престижно, то наразі, особливо у міжсезоння, підприємство відчуває кадровий голод. 

Проте на підприємстві із позитивом дивляться у майбутнє, адже за кошти кредиту від Євробанку планують модернізувати низку котелень та диверсифікувати джерела отримання теплової енергії, зробивши їх економнішими.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром