Жінкам потрібно бути в Луцькраді, – Алла Надточій

20 Серпня 2020, 12:37
Алла Надточій 3326
Алла Надточій

Депутатка Луцької міської ради та представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ" Алла Надточій наголошує, що жінки в політиці потрібні. 

Про це вона заявила у своєму відеоблозі, – пише Конкурент.

"Багато хто думає, що жінки мають варити вдома борщі, виховувати дітей та ходити до церкви. Так, я це все роблю, але також з 2015 року я займаюся політикою і впевнено можу сказати, що жінки тут дуже потрібні. Я не хочу розповідати про гендерну рівність, квоти і таке інше. Це само собою зрозуміло. Я не хочу доводити, що жінки-політики нічим не поступаються чоловікам. Жінка не слабша і не сильніша за чоловіка, вона просто інша. Вона тут не п'яте колесо до воза, у неї у політиці своя роль. Але саме у тандемі з чоловіком, у спільній роботі вони можуть досягти найкращого результату та діяти ефективно. Жінкам потрібно бути в Луцькраді, бо ми уважні до деталей. Нам важливо, як витрачатимуться кошти лучан: до єдиної копійки. Ми діємо, коли зважимо усі "за" та "проти". Ми уміємо чути людей, ставити себе на їхнє місце, уміємо співчувати. Жінки у Луцькраді більше звертають увагу на соціальні питання: медицину, освіту, усе, що стосується дітей", – зазначила вона. 

Алла Надточій втішена тим, що лучанки хочуть бачити себе в політиці та вже роблять впевнені кроки для цього. У липні Громадянський Рух "СВІДОМІ" розпочав проект "Стань депутатом Луцькради". Завдяки йому до команди Андрія Покровського приєдналися десятки активних жінок. Це підприємиці, освітянки, студентки. Вони довіряють "СВІДОМИМ", бо тут формують команду чесно та відкрито на умовах конкурсу.

"Свого часу в 2015 році під час місцевих виборів я стала кандидаткою, пройшовши схожий конкурсний відбір. Ця система найкраща і присікає корупцію ще на старті формування виборчих списків. Коли я стала депутаткою Луцькради, то відразу зрозуміла, що бути жінкою у політиці нелегко, а іноді й небезпечно. За цей час мене неодноразово намагалися принизити, бо я жінка і начебто не розбираюся у фінансах, житлово-комунальному господарстві, в юридичних питаннях. Я кажу "намагалися", бо "присадити" можна людину, яка некомпетентна. А коли жінка є фахівцем, має за плечима чималий досвід роботи керівником та постійно вдосконалюється, то такі спроби принизити виглядають дуже жалюгідно. Усі ці 5 років я на власному прикладі довела, що жінка може бути активною в політиці та впливати на життя міста. І я дуже хочу, щоб жінок у Луцькраді було більше", – заявила вона. 

Відтак Алла Надточій закликає підтримати жінок голосом, поки до 25 серпня на сайті Громадянського Руху "СВІДОМІ" триває онлайн-голосування за потенційних кандидатів у депутати. 

"Це займе у вас не більше хвилини, а для Луцька це повернеться зваженими рішеннями, увагою до соціальних проблем та стратегічним баченням майбутнього. Жінки можуть і знають, як це зробити, тому дайте їм таку можливість!" – зазначила Надточій. 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром