Запобігти, врятувати, допомогти: молодь навчили, як поводитися під час катастроф

24 Квітня 2017, 11:16
2860

Студенти Східноєвропейського національного університету ознайомилися з роботою ДСНС та дізналися, що варто і чого не потрібно робити під час надзвичайних ситуацій.

Проходили практичні заняття студенти п’ятих курсів факультету психології, географії, фізики та математики і факультету інформаційних систем.

Попри те, що вивчення основ цивільного захисту є обов’язковим для студентів старших курсів, практичні заняття та розмови з рятувальниками є значно ефективнішими за теоретичні відомості. А в період воєнного конфлікту на сході держави потреба у знанні основних правил безпеки під час надзвичайних ситуацій зросла у рази.

Відтак, аби молодь за необхідності зуміла не тільки зберегти власне життя, а й допомогти врятуватися близьким, викладач кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності СНУ імені Лесі Українки Людмила Магдисюк організувала для студенів зустріч з рятувальниками.

Молодь відвідала частину спеціальної пожежної техніки та поспілкувалася з начальником частини, майором служби цивільного захисту ДСНС України у Волинській області Мирославом Пастухом.

Рятувальник розповів студентам про історію створення частини та продемонстрував систему оповіщення, завдяки якій пожежники за лічені секунди вирушають на місце пожежі.

До слова, всього в місті є три діючі пожежно-аварійні частини, кожна з яких оснащена новими пожежно-рятувальними автомобілями.

Варто зауважити, що у Луцьку найвища рятувальна драбина складає всього 30 метрів,  що дозволяє обслуговувати будинки, висота яких сягає не більше, аніж 9 поверхів.

Нагадаємо, що завдяки програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» у місті мають намір придбати пожежний автомобіль з драбиною, за допомогою якої можна буде здійснювати евакуацію зі споруд висотою понад 40 метрів.

Окрім цього, студентів ознайомили з роботою вибухотехніків та розповіли,  що робити,  коли знайшли вибухонебезпечний предмет.

Читайте також: «Головне, щоб було почуття гумору», – головний вибухотехнік про роботу підрозділу.

Не менш важливими для студентів стали заняття,  де вони вивчали правила поведінки під час пожежі, повідомлення про надзвичайну ситуацію та навчилися користуватися різними видами вогнегасників. Окремо освоїли знання про поведінку під час грози, повені, хімічної та радіаційної небезпеки.


















Софія СІЧКУН
 

Коментарі
24 Квітня 2017, 15:09
https://www.youtube.com/watch?v=7qWDckvlFp0
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром