Луцька міська лікарня отримала чотири апарати штучної вентиляції легень

20 Серпня 2020, 11:37
2617

Луцька міська клінічна лікарня отримала чотири нові апарати штучної вентиляції легень.

Апаратуру придбали за кошти міського бюджету. Про це йдеться на сторінці радника міського голови Ігоря Поліщука у фейсбуці. 

Нові апарати ШВЛ використовуватимуть для хворих із важкими травмами, після складних операцій та під час важких станів, вони значно спрощують процес лікування важких хворих та можуть зіграти ключову роль у збереженні житті людини. За відсутності такого обладнання для вентиляції легень потрібно встановлювати спеціальний катетер, що зумовлює необхідність анестезії та інвазивного харчування.

Окрім того, у лікарні нещодавно закінчили ремонт приміщень на сьомому поверсі, триває ремонт на п’ятому поверсі.

«Луцька міська клінічна лікарня, об’єктивно, одна із найкращих у області – наше місто увійшло в ТОП-5 міст України за готовністю до впровадження наступного етапу реформи вторинної ланки медичної галузі. А минулого року згідно з рейтингом USAID, Луцька міська лікарня зайняла перше місце серед лікарень області за сукупністю різних показників. Однак, залишається проблемним питання оплати праці медиків, що працюють у вторинній ланці медичної допомоги. Ми неодноразово зверталися з Кабміну та Президента з вимогою якомога вирішити це питання і будемо його порушувати на усіх рівнях, доки медичні працівники не почнуть отримувати пристойну зарплату», – йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині завершують будівництво амбулаторій в рамках проєкту Світового банку

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024