Луцьк – місто оптимістів

24 Квітня 2017, 08:10
1753

В обласному центрі Волині, на відміну від сусідів – Львову та Рівного, – вважають, що і місто, і країна в цілому рухаються у вірному напрямку.

У всеукраїнському муніципальному опитуванні, опублікованому Міжнародним республіканським інститутом та Центром з аналізу соціологічних досліджень сьогодні, спостерігається прогрес в області реформ на місцевому рівні, незважаючи на існуючі песимістичні настрої в межах країни, повідомили на сайті МРІ.

Це вже третє всеукраїнське муніципальне опитування, проведене МРІ, в якому взяло участь більш ніж 19 000 респондентів з 24 міст України, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк.

«Дані опитування, проведеного на замовлення МРІ, чітко демонструють підвищення якості обслуговування та послуг, а також належного врядування на місцевому рівні», – стверджує Стівен Нікс, Директор Євразійського підрозділу, МРІ. 

У більш ніж половині із досліджуваних міст кількість респондентів, які вважають, що справи в їхніх містах йдуть у правильному напрямі зросла у порівнянні з результатами першого Всеукраїнського муніципального опитування 2015. Це різко контрастує з загальною більшістю, яка вважає неправильним обраний шлях розвитку України на даний момент: власне, лише у Луцьку та Вінниці вважають, що країна рухається у вірному напрямку.

Читайте також: Луцьк увійшов у трійку найбільш україномовних міст

Незважаючи на очевидний прогрес на місцевому рівні, загальні тенденції в цілому лишаються песимістичними. Дані свідчать про те, що економічна криза все ще гостро відчувається в українських родинах. В усіх, окрім 2 опитаних міст, частка респондентів, які вважають що Україна рухається в правильному напрямі зменшилась за останні 3 роки. Проте, слід відзначити значну підтримку євроінтеграційного процесу з боку всіх українських міст, окрім одного, більшість або відносна більшість опитаних підтримує вступ України до Європейського Союзу.


 

Коментарі
24 Квітня 2017, 11:19
Мда... Нє, Мля... Один такий голова облради на всю Україну. Для развлєкухі літає собі із Швейцарії на сесії. Волонтер? Людина, яка знаходиться у творчому пошуку? Мільйонер, який заразився дауншифтінгом? Є ще версії?
24 Квітня 2017, 11:21
Волинь це зоопарк Укропу, населений Ідіотами
24 Квітня 2017, 13:00
Скоро з міста зроблять цирк: фонтан на театральному майдані-жах, театр та універ, а пам"ятники перед ними назвам не відповідабть, постамент перед ЗАГСом, Промінь в дизайні Варшавського ринку, автостанції фбо ж Епіцентру, Шанхай - вигляд з Луцького замку! Хто чи що наступне?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром