«Волинь» їде зі Львова ні з чим

23 Квітня 2017, 22:45
1754 Джерело: ФК «Карпати»

За дуже переконливої гри луцька «Волинь» зазнала прикрої поразки у галицько-волинському футбольному дербі.

«Пан або пропав» – таким був навіть не девіз поєдинку нашої команди у Львові, а реальний стан справ підопічних Віталія Кварцяного. Дійсно, аби залишити собі примарні шанси на вищу позицію у чемпіонаті України, аніж передостання, у грі проти принципових суперників влаштовувала лише перемога. Оптимізм перед грою повинні були вселити перша за останні півроку «вікторія» лучан у Прем’єр-лізі минулого туру в матчі проти «Зірки», а також поступове вирівнювання фінансової ситуації у клубі. 

Втім, молодь «Волині» на диво хвацько розпочала поєдинок, а гольові моменти біля воріт «Карпат» почали виникати з перших хвилин гри. Перший дзвіночок для захисту львів’ян пролунав, коли у безпосередній близькості до штрафного майданчика «зелено-білих» збили Юрія Романюка. Стандарт взявся виконувати Владислав Шаповал: пробив потужно, у кут, однак на висоті був Євген Боровик, який витягнув цей удар! Минуло дві хвилини – і Сергій Петров зробив шикарну передачу на Артема Дудіка, який виходив тет-а-тет з голкіпером «Карпат». На жаль, Боровик знову виграв своєрідну дуель та не дав забити нашому гравцю.

«Бліцкриг» у «Волині» не вийшов, а за ним прийшло і покарання за нереалізацію моментів від господарів «Львів-Арени». Наші захисники програли єдиноборство Ігорю Худоб’яку, а той скинув «кулястого» на Олександра Гладкого. Екс-форварду «Шахтаря» та «Динамо» ніхто не завадив увійти у карну зону «Хрестоносців» та зробити простріл на дальню стійку – а там свою битву за м’яч виграв Олексій Гуцуляк – 1:0 на користь «Зелених левів».

До честі наших гравців, вони продовжували на всіх фронтах тиснути на оборонні редути «Карпат». До кінця першого тайму за ударами по воротах «Волинь» вела 10:3, за кутовими – 8:0. Не вистачало лише одного – забитого м’яча. Відсвяткувати взяття власних воріт не давав Євген Боровик: то потягне гарматний постріл з льоту від Олега Герасимюка, то переведе на кутовий підступний удар здалеку від Романа Никитюка…

Після перерви «Хрестоносці» продовжували масштабний наступ на володіння «зелено-білих». Втім, чи то часті свистки арбітра матчу, який добряче «нагодував» волинян жовтими картками у цьому поєдинку, чи то нестача якоїсь пристрасті та фантазії, ніяк не давали підопічним Віталія Кварцяного бодай створити реальну нагоду для такого потрібного гола. Найближчим з лучан для цього був свіженький Ярослав Деда. Нещодавній дебютант збірної України з футболістів віком до 18 років вийшов один на один з Боровиком та навіть обіграв екс-голкіпера «Чорноморця», однак на швидкості загнав себе у нульовий кут, з якого забити було уже нереально…

Заради справедливості, могли ми й пропустити наприкінці гри. Ігор Худоб’як пробачив нас двічі (у одному з випадків його удар у дальню «дев’ятку» потягнув наш Аретм Кичак). А окрім цих епізодів та димової завіси, яку на одному з найгарніших стадіонів країни влаштували вболівальники, матч так і нічим не запам’ятався.

1:0 – прикра поразка за хорошої гри майже не залишає волинянам шансів на продовження виступів у Прем’єр-Лізі наступного сезону. За наступні шість турів чемпіонату від тих самих «Карпат» луцька команда відстає уже на вісім залікових пунктів. Що ж, погодимося з керманичем «Волині» щодо непоганої гри та поступового процесу, а також сподіватимемося, що й сама команда не здаватиметься – дива бувають, а у футболі – й поготів…

«Карпати» - «Волинь» 1:0 (Гуцуляк, 18)

Склад «Волині»: Кичак – Никитюк (Мелінишин, 58), Горопевшек, Логінов, Шаповал – Герасимюк, Тетеренко – Дудік (Дмитренко, 52), Романюк, Мемешев (Деда, 77) – Петров. 

 

Коментарі
24 Квітня 2017, 11:15
Ну що тренєєр ставай раком....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром