Луцькій молоді хочуть довести, що в місті варто жити, працювати та створювати сім’ю

23 Квітня 2017, 14:09
2270 Джерело: Волинські Новини

У Луцьку відбулося обговорення ключових напрямків «Стратегії Луцька – 2030»,  де обговорили основні проблеми та ключові напрямки розвитку міста.

Обгорення були проведені завдяки співпраці з міською радою та при підтримці ГО «Агенція регіонального розвитку», групи компаній «Модерн Експо», Волинського ВП «Центру розвитку місцевого самоврядування» у суботу, 22 квітня – повідомляють організатори.

В заході взяли участь секретар Луцької міської ради Ігор Поліщук, керівник проекту Публічна Політика Олена Горб, координатор процесу розробки стратегії міста Луцьк Петро Гоцалюк.

За результатами стратегічної сесії в форматі «світового кафе» учасники обговорили 5 ключових напрямків розвитку міста:

- розвиток людського капіталу;

- розбудова інноваційної економіки;

- Луцьк - центр культурно-історичного та ділового туризму;

- комфорт та енергоефективність: розвиток міської інфраструктури;

- міжмуніципальне співробітництва;

За словами секретаря міської ради Луцька Ігоря Поліщука завдання міської влади полягає в тому, аби лучанам було комфортно жити в рідному місті. Та головне – аби довести молоді, що саме тут варто будувати своє майбутнє,  а не шукати щастя за кордоном.

«Луцьк близько до кордону, це для нас і можливість, з одного боку, і загроза. Вже на етапі аналізу ситуації ми побачили, що більше 23% лучан планує емігрувати, тому нам потрібно знайти аргументи перш за все для молоді – чому саме в Луцьку варто жити, працювати, створювати сім’ю», – зауважив Ігор Поліщук.

Керівник  проекту «Публічна Політика», ГО «Всеукраїнська Громадянська Платформа Нова Країна» Олени Горб стверджує,  що міста уже починають конкурувати за високоякісних фахівців та інвесторів,  тому важливо,  аби Луцьк не опинався позаду.

«Ми побачимо, як одні міста вириватимуться в лідери, а інші будуть пасти задніх, втрачати можливості, з них будуть втікати бізнеси та кваліфіковані працівники, особливо молодь. Як в цій ситуації Луцьку опинитися в компанії успішних міст? Я знаю тільки один спосіб – потрібно зрозуміти глобальні тенденції змін, які неминучі в майбутньому, сформувати стратегію на основі конкурентних переваг, концентруватися на своїх сильних сторонах, а з проблемами та слабкостями працювати і наполегливо йти до поставленої

мети. Потрібно об’єднувати зусилля – громади, бізнесу, влади. Ми запропонували Луцьку долучитися до проекту «Публічна політика» в ході якого будемо допомагати в розробці стратегії міста та в підготовці проектів, а також будемо організовувати потрібне навчання, готувати майбутніх проектних менеджерів дляміста», – розповіла спеціаліст.

На думку Олени, ті українські міста, які будуть мати чітку стратегію розвитку та фахівців, які вміють якісно розробляти проекти, отримають суттєві переваги в залученні ресурсів для розвитку. Зокрема міжнародні чи вітчизняні банківські установи та фонди або ДФРР

(державний фонд регіонального розвитку) надаватимуть таким містам фінансові ресурси легше та швидше під конкретні проекти в рамках реалізації стратегій.

Довідка:

Головною метою Проекту «Публічна Політика» є активне залучення громади та місцевого бізнесу до розробки стратегії та проектів розвитку міста. До проекту «Публічна Політика» на першому етапі залучені три міста України – Луцьк, Житомир та Чернігів. Міста обиралися за декількома критеріями. Головним з яких було розуміння на рівні міського голови та керівництва міста важливості активного залучення громади та місцевого бізнесу до формування стратегічних напрямків та проектів розвитку міста і готовність віддати роль модератора в цьому процесі експертам Нової Країни.

Коментарі
24 Квітня 2017, 11:23
Мда... Нє, Мля... Один такий голова облради на всю Україну. Для развлєкухі літає собі із Швейцарії на сесії. Волонтер? Людина, яка знаходиться у творчому пошуку? Мільйонер, який заразився дауншифтінгом? Є ще версії що Луцьк це не Зоопарк Укропу?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39