Як господарювати лучанам: ОСББ чи ЖКГ

04 Листопада 2015, 17:21
4544

Опитали жителів багатоквартирних будинків.

Що для лучан є кращим – житлово-комунальні господарства чи об’єднання співвласників багатоквартирних будинків? Журналісти Громадське.Волинь пішли у двори багатоквартирних будинків, щоб отримати відповіді.

Загалом усі люди бажають бачити гарний двір біля свого будинку, тож багато з опитаних схилялися до ОСББ як нової форми управління багатоповерхівками. Проте згадали опитані й про будинки, де ОСББ просто немає кому створити. Мова йде про старі споруди, а також багатоповерхівки, де живуть здебільшого пенсіонери і так звані квартиранти.

Знайшлися люди, які й остерігаються створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тож вони ще очікують на результат господарювання у такій формі управління й тоді робитимуть висновки, що обирати: чи краще не брати участі у догляді за будинком і залишити його на ЖКП або самостійно взяти управління у руки та облаштовувати свій дім разом із сусідами.

Додамо, що у травні 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який вступив у дію з 1 липня 2015 року. Саме до 1 липня 2016 року жителі будинку повинні визначитися із управителем своєї багатоповерхівки. Управителем може залишитися ЖКП, може бути ОСББ, може бути якась приватна будівельна фірма. Тобто, у мешканців будинків є тепер законний вибір щодо того, кому дозволити доглядати за своїм будинком.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром