«Ми навчили людей викидати сміття, але не навчили ходити у туалет», – директорка зоопарку Людмила Денисенко

17 Серпня 2020, 13:07
Луцький зоопарк 4567
Луцький зоопарк

На території Центрального парку культури та відпочинку вже довгий час існує комунальне підприємство «Луцький зоопарк». Кожного дня його відвідують чимало людей. Інколи ці візити закінчуються шоком для тварин та працівників зоопарку. 

На території підприємства розміщені урни,  та попри це, деякі люди підкидають сміття у вольєри. Як зазначила директорка зоопарку, з часом такі випадки стають рідшими. Після візитів відвідувачів працівники, окрім відходів, також знаходять у домівках тварин особисті речі. Такі як ключі, гроші, пов‘язки тощо. 

«Деякі відвідувачі тикають пальцями до тварин, сують їм речі. Даєш їм зауваження, а вони на це не реагують», – зазначила працівниця зоопарку. 

На кожному вольєрі розміщені таблички, які застерігають людей про небезпеку та заборону годувати тварин. 

«Ми побачили, що не читають. Ми перейшли на інші таблички, які візуально показують, що не можна торкатись до тварин чи годувати їх», – пояснила Людмила Денисенко. 

Попри застереження деякі  відвідувачі нехтують правилами. Наприклад, через неправильне поводження під час годування козел вкусив дитину. 

«Тато прибіг і ми не могли довести, що сказ – це хвороба м‘ясоїдних тварин, а не травоїдних. От чому в зоопарку заборонено годувати тварин, тому що люди не вміють правильно подавати їм корм», – розповіла директорка зоопарку. 

За кожною тваринкою закріплені свої наглядачі. Вони стежать за безпекою у зоопарку. За такими тиграми та ведмедями дивляться чоловіки.  

Головною проблемою, на думку Людмили Денисенко,  є те, що деякі відвідувачі ходять туалет у невідповідному для цього місці. Для цього вони обирають кущі, дерева тощо.

«Це наша ахілесова п‘ята. Маючи безкоштовний європейський туалет на території зоопарку, у нас трапляються досі випадки, що «садять» дітей за вольєрами, під деревами, в клумби. Повірте, я не можу зрозуміти, як можна дитині не сказати потерпіти хвилинку. Туалет не є на віддалі. До нього можна дістатись з будь-якої точки зоопарку максимум за п'ять хвилин», – поділилась вона. 

Втечі тварин, за словами директорки, у зоопарку бувають рідко.  Зазвичай виходять прогулятись зі своєї території птахи. 

«Було, що куничка у нас втікла. Цілий день гуляла по вольєрах. Правда, копитного ряду. Її побачили відвідувачі на паркані біля білої лані», – поділилась очільниця зоопарку.

Читайте такожХвости, роги і копита: мешканці Луцького зоопарку в об'єктиві

Ірина КРИВОРУЧКО






 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром