Пішов із життя ветеран війни, відомий волинський історик Вадим Кудь

15 Серпня 2020, 11:50
4043

Перестало битися серце учасника Другої світової війни, кандидата історичних наук, доцента, голови ради ветеранів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Вадима Олексійовича Кудя.

Про це повідомили на сторінці СНУ імені Лесі Українки у фейсбуці.

Вадим Олексійович Кудь помер 15 серпня.

«Ми завжди будемо пам’ятати Вадима Олексійовича як чуйну і доброзичливу людину, яка піклувалася про наш університет, дбала про розвиток освітньої галузі, віддано і чесно служила справі виховання майбутніх поколінь. Впевнені, що його справи продовжуватимуть жити», – йдеться у дописі.

Редакція Район.Луцьк висловлює співчуття рідним та близьким померлого.

Довідково: 

Вадим Олексійович Кудь народився в 1927 році у Ялті. Рано залишився сиротою. У роки Другої світової війни (1944 р.) служив у запасному стрілецькому полку на посаді командира відділення. Після закінчення війни був курсантом 4-ої Чернігівської танкової бригади, служив у 10-ій Ровенській механізованій дивізії у м. Луцьку механіком-водієм танків та САО, інструктором водіння. Тут же навчався у вечірній школі при Будинку офіцерів. 1957 року став знаковим для випускника історико-філологічного відділення Луцького педагогічного інституту Вадима Кудя, оскільки він отримав диплом історика-філолога з відзнакою. Потому була аспірантура при Львівському університеті імені І. Франка. У 1974 році захистив кандидатську дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата історичних наук.

Трудова кар’єра викладацької діяльності розпочалася у 1962 р. Спочатку асистент, згодом – старший викладач, доцент. А з 1972 р. по 1976 р. – декан історичного факультету Луцького педагогічного інституту імені Лесі Українки. Кандидат історичних наук, доцент, голова ради ветеранів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром