Луцьк переходить до «жовтої» карантинної зони

14 Серпня 2020, 13:25
Карантин / Фото ілюстративне 4449
Карантин / Фото ілюстративне

На Волині встановили нові епідемічні рівні.

З 17 серпня (понеділок) з 00️ год. 0️0️ хв. в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. Відповідно до нього жоден населений пункт Волині не віднесений до «червоної» зони.  Таке рішення прийняли 13 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами наявних епідеміологічних даних станом на 12 серпня. Про це інформує Волинська ОДА у Facebook.

До «помаранчевої» зони на Волині віднесли: 

  •  Луцький та Любешівський райони Волинської області;

До «жовтої» зони віднесли:

  • Міста Луцьк, Володимир-Волинський та Нововолинськ, Горохівський, Іваничівський, Ківерцівський, Маневицький та Ратнівський райони Волинської області;

Згідно оновленої карти, Ковель і Ковельський район залишаються у «зеленій» зоні.

Такі епідемічні рівні встановлюють на 14 днів.

Слід зазначити, що з 17 серпня рівні епідеміологічної небезпеки будуть визначатися уже за трьома критеріями, а не за чотирма, як було дотепер. Зокрема, члени Уряду днями підтримали запропоновані Міністерством охорони здоров’я України зміни до адаптивного карантину.

Так, рівень загрози COVID-19 визначатиметься за трьома показниками — заповненість ліжок у медзакладах, середня кількість тестувань та показник захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром