Не встиг до літа – прощайся з вивіскою: назви з невідповідним дизайном демонтуватимуть

21 Квітня 2017, 11:51
2276 Джерело: www.promalpinizm

До червня підприємці повинні привести у відповідність вивіски на закладах, або ж їх демонтують представники КП «Луцькреклама».

Про це йшлося у четвер, 20 квітня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів – пише «Волинь Інфо».

Директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський розповів, що упродовж 2016 року було досить багато звернень щодо стану зовнішньої реклами та безпечності. За словами Ковальського, оперативно працюють із власниками та вирішують ці питання.

Як він наголосив, ще декілька років тому 90 % рекламних щитів були іржаві, зокрема цілий ряд на проспекті Соборності. Упродовж останніх двох років всі засоби зовнішньої реклами були приведені у відповідність до вимог. Демонтували за 2016 рік 343 неправомірно встановлені засоби зовнішньої реклами.

Наразі створюють на базі сайту онлайн-база вивісок, які є у місті Луцьку. Поки що вона функціонує у закритому режимі, оскільки у процесі розробки.

За словами Ковальського, в основному на порушення ідуть немісцеві підприємці – це або жителі інших районів чи областей, чи іноземці.

Голова комісії Павло Данильчук зауважив, що дуже захаращена рекламою вулиця Лесі Українки і поцікавився, як пришвидшити процес її очищення.

Депутат Андрій Покровський запитав, чи є якийсь правовий механізм для притягнення до відповідальності власників засобів зовнішньої реклами.

Олександр Ковальський зазначив, що якщо виявляють такий засіб зовнішньої реклами, то складають акт, дають 5 днів на усунення порушення, тоді складається вимога, після чого подання у держпродспоживслужбу, де притягують до відповідальності власника і накладають штрафи від тисячі гривень. Якщо ж навіть після штрафу відсутня реакція, тоді приймають рішення про демонтаж засобу зовнішньої реклами.

За словами директора, складніше питання з вивісками, оскільки відповідно до законодавства підприємці зобов’язані розміщувати їх на приміщенні, де працюють.

Інспектори підприємства повідомили підприємців про порядок розміщення вивісок, дали їм термін до червня привести їх у відповідність, після цього всі вивіски, які не відповідають порядку, підлягають демонтажу.

Однак є недолік проведення таких демонтажів, наприклад, на вулиці Лесі Українки після демонтажу залишились на фасаді дірки, арматура тощо, поки власник не поновить вивіску. Масовий демонтаж може не принести користі для міста. Окрім того демонтовані вивіски підприємство не має де зберігати.

Коментарі
22 Квітня 2017, 02:28
під тими вивісками ще й грибок "цвіте"
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром