Судили жителя Рожищенщини, який організував під Луцьком підпільний цех з виробництва антисептиків

13 Серпня 2020, 15:19
3289

Луцький міськрайонний суд судив організатора підпільного цеху, в якому незаконно виготовляли фальсифікований антисептик з метою його подальшого збуту.

Про це пишуть Волинські новини.

Підпільний цех викрили ще у березні. Слідчі встановили, що з січня по 20 березня обвинувачений, 37-річний житель одного із сіл Рожищенського району, без отримання відповідної ліцензії та проведення обов'язкової атестації виробництва виробляв фальсифіковані лікарські засоби.

Зокрема, бувши колишнім директором ТзВО «СМ-ХІМ», яке здійснює виробництво мила та мийних засобів, обвинувачений отримав доступ до обладнання, за допомогою якого можна виготовити фальсифікований лікарський засіб «АХД 2000». Тож він придбав необхідні компоненти та виготовляв вказаний препарат.

20 березня провели обшук в складських приміщеннях в селі Прилуцьке, під час якого виявили й вилучили фальсифікований лікарський засіб, блокноти з чорновими записами стосовно його незаконного виготовлення, комплектувальні та сировину для такого виготовлення.

Згідно із повідомленням ТОВ «Лізофарм Медікал», яке є офіційним виробником в Україні лікарського засобу «АХД 2000», зазначене підприємство не здійснювало виробництво продукції за цією адресою.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Тож суд призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на два роки.

До слова, «АХД 2000» – це дезінфікувальний засіб для гігієнічної та хірургічної обробки рук і шкіри, а також для швидкої дезінфекції невеликих поверхонь, некритичних медичних виробів.


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром