На луцькому заводі «Укроборонпром» презентував холдинг авіаремонтів

12 Серпня 2020, 15:41
3662

Команда державного концерну «Укроборонпром» презентувала віце-прем’єр міністру, міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олегу Уруському концепцію другої секторальної бізнес-одиниці – холдинг авіаремонтів.

Його планують створити після корпоратизації державних підприємств, що здійснюють ремонт та обслуговування військових літаків, вертольотів та двигунів до них. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.

Презентація відбулася 11 серпня під час робочої наради Олега Уруського з керівниками авіаремонтних підприємств ДК «Укроборонпром» на Луцькому ремонтному заводі «Мотор», що входить до складу Концерну.

За дорученням голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, участь у зустрічі віце-прем’єр-міністра України, міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського взяв начальник управління економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Сергій Халецький.

Директор зі стратегії ДК «Укроборонпром» Олег Яковенко розповів, що нова бізнес-одиниця буде надавати послуги з ремонту, обслуговування, модернізації та виготовлення військової та цивільної авіаційної техніки для забезпечення потреб вітчизняних та іноземних замовників, з виключним пріоритетом сил безпеки та оборони України.

Холдинг планують створити з семи авіаремонтних підприємств-учасників Концерну, які в процесі корпоратизації будуть реорганізовані у групи компаній: авіаремонтних, з виробництва двигунів та вертольотів.

Така модель корпоративного управління покликана створити синергію спроможностей учасників корпорації щодо ремонтів та модернізацій різних типів авіатехніки (бойових та цивільних вертольотів; бойових, учбових, військово-транспортних та цивільних літаків), усіх елементів конструкцій (планер, авіоніка, агрегати, двигуни та інше) та виробництва й відновлення вузлів та агрегатів (в тому числі в рамках імпортозаміщення).

Концепція холдингу авіаремонтів враховує стратегічні орієнтири та пріоритети розвитку галузі, викладені у таких засадничих документах, як «Стратегія воєнної безпеки», «Стратегічний оборонний бюлетень», «Основні напрямки розвитку ОВТ», «Державна програма розвитку ЗСУ до 2020 р», «ДЦОП розвитку озброєння та військової техніки до 2022 р.», «Стратегією розвитку ОПК» та низкою державних цільових програм реформування та розвитку галузі.

Очікують, що новостворена корпорація авіаремонтів дозволить здійснити глибоку модернізацію існуючої бойової техніки в Україні та реалізацію програми «Українські вертольоти».

Також архітектори концепції передбачають поступову інтеграцію нової авіаремонтної корпорації в західний ринок обслуговування військової та цивільної авіатехніки.

Концепцію першої галузевої корпорації – радарних систем – команда Укроборонпрому представила наприкінці липня.

В цілому реформа державного концерну «Укроборонпром» передбачає корпоратизацію державних підприємств-учасників та створення галузевих холдингів навколо прогресивних підприємств Концерну, а також реорганізацію самого Укроборонпрому та запровадження міжнародних стандартів корпоративного управління.













Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром