СНУ: захистили дипломи історики

20 Червня 2015, 19:11
4737

Сьогодні на історичному факультеті СНУ імені Лесі Українки тривав захист кваліфікаційних досліджень на здобуття рівня "спеціаліст".

Серед тем, які сьогодні презентували випускники, експерти виділили як вагому для подальшого поширення серед лучан - європеїзм і сучасні інтеграційні тенденції від студента Юрія Гошка. А метод роботи Олега Бондарука про огляд історії волинського села Литовиш поставили в приклад дослідникам-краєзнавцям.

Найбільш актуальною в сенсі загальносвітового переосмислення назвали роботу Дмитра Бондарчука. Юнак писав на тему "Західний фронт Великої війни: військово-технологічний аспект". Його ж відзначили найвищим результатом у групі.

Студент із найкращим балом за дипломне дослідження - 95 (А)
Студент із найкращим балом за дипломне дослідження - 95 (А)

За час навчання тут я дуже полюбив Луцьк. Це справді гарне місто, одне з кращих, які мені доводилося бачити, коли я мандрував Україною і Білоруссю,  - стверджує студент Дмитро Бондарчук.

Викладач та очільник комісії Микола Кучерепа зауважив, що історики, як ніхто інший, здатні збагнути значення вагомих подій і суспільних перетворень. 

Випускники сьогодні відрізняються від попередніх силою патріотизму і волею до знань. 73 студенти й викладачі університету беруть участь в бойових діях, більшість тих, хто пішов на війну з історичного факультету, - добровольці, - каже Микола Кучерепа.

Члени екзаменаційної комісії сподіваються на те, що випускники надалі працюватимуть за покликанням, а шлях їхніх наукових пошуків не припиниться на отриманні дипломів.

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

  

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром