Політика, порнографія та фестиваль: засновники Бандерштату на гутірці з Романом Скрипіним

09 Серпня 2020, 13:30
4468

На гутірках «Бандерштату-2020» у прямому ефірі 9 серпня Роман Скрипін розмовляв із засновниками фестивалю Ігорем Гузем та Сергієм Мартинюком.

За годину встигли поговорити не тільки про початок та перспективи фестивалю, але й про політику, український дух та порнографію.

Ігор Гузь – народний депутат Верховної Ради, член депутатської групи «За майбутнє» та один зі співзасновників фестивалю «Бандерштат». Питання глядачів до нього в основному стосувалися його політичної діяльності. Зокрема, зачепили і його зв’язок з Ігорем Палицею.

«Я познайомився з Палицею чотири року тому, до того я його взагалі не знав. Тож я просто не можу бути якимось його політичним проєктом», – відповів на провокативне запитання депутат.

Сергія Мартинюка, фронтмена гурту «Фіолет» та ще одного співзасновника Бандерштату теж не оминули питання про політику. Вони з Ігорем Гузем за освітою політологи і закінчували один і той же факультет, але пішли різними шляхами.

«Політика – штука брудніша, ніж шоу-бізнес, хоча тут можна дискутувати. Але я радий, що Сергій повністю присвятив себе музиці і досяг там успіху, хоча вважаю, що і в політиці у нього б усе вийшло», – зазначив депутат.

Сергій Мартинюк відповів, що не бачить себе в політиці, але за десяток років ще все може змінитися.

Читайте також: Фронтмен «Фіолету» читав поезію та розповідав про свої книги на Бандерштаті 

На цьому цікаві запитання не закінчилися і засновникам фестивалю довелося відповідати, чи знялися б вони в порно, якби була така можливість.

«Якщо така ситуація з концертним бізнесом затягнеться, то музикантам доведеться перепрофілюватися, але сподіваюся до цього не дійде»,3 – пожартував фронтмен «Фіолету».

Ігор Гузь додав, що не проти долучитися як глядач, якщо це буде в рамках консервативного дискурсу.

На середині гутірки розмова все ж перейшла на сам фестиваль. Засновники поділилися як на початках намагалися знайти підхід до молоді і прив’язати її до націоналістичних ідей Бандерштату. Проте, на фестивалі спочатку був представлений лише такий собі український андеґраунд, який притягував трохи не ту аудиторію, на яку розраховували організатори.

«Перші роки на фест з’їжджалися такі люди, для яких вітання «Слава Україні!» було замість «Добрий ранок». Їх не треба було ні в чому переконувати. Водночас з Луцька було дуже мало людей. Тому згодом ми вирішили дещо «спопсити» фестиваль, щоб охопити більшу аудиторію і це спрацювало», – розповів Сергій Мартинюк.

У майбутньому планують ще додати реп-сцену, адже останнім часом з’явилося багато україномовних виконавців з якісним матеріалом, яких мало хто знає.

Учасники гутірки не могли не звернути увагу на останні події у Білорусі. Ігор Гузь побажав «сябрам» будь-що йти до кінця, а якщо не вдасться перемогти систему виборами, то вихід залишається один і українці його вже показали.

Читайте також«Бандерштат-2020» у Луцькій Венеції: лучани разом дивилися онлайн-програму фестивалю

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром